Vad är ett avgångsvederlag?

Ett avgångsvederlag är ett paketerat paket med ekonomisk ersättning och förmåner som erbjuds till vissa anställda som lämnar sina positioner. Somliga kallar avgångsvederlag paket "gyllene fallskärmar", syftar på det faktum att de tillåter tidigare anställda att flyta på deras avgångsvederlag fördelar, åtminstone för en stund. Sådana paket kan byggas in i anställning i vissa företag, lärare, till exempel, kan få pensionsförmåner efter att ha arbetat ett visst antal år. Avgångsvederlag paket erbjuds även till anställda som sägs upp, och de används ibland för att uppmuntra hög löntagare att lämna för att få företaget nere, i vilket fall ett avgångsvederlag kan kallas ett gyllene handslag.

En del saker kan ingå i ett avgångsvederlag. Det kan hjälpa att veta om ditt företag erbjuder sådana förmåner, uppgifter ingår ofta i anställa avtal eller manualer anställd, och det är väl värt att läsa igenom materialet för att se till att du förstår dem. Anställda kan också ha möjlighet att förhandla fram ett avgångsvederlag, beroende på omständigheterna i vilket de lämnar. Förhandlingarna kan känslig ibland, men de kan också ge bättre förmåner när de utförs väl.

Några vanliga införanden i ett avgångsvederlag är optioner, sjukförsäkring, livförsäkring, kompensation betala, betala för outnyttjade sjuka eller dagar semester, platsförmedlingsstöd, och pensionsförmåner som de betalas in en 401K planen. Exakt förmåner naturligtvis variera, och inga förmåner kan förvänta sig från ett företag som går i konkurs, oavsett om de har blivit lovade.

När det gäller försäkringsbolag, vissa företag continue för att täcka sina employees after de ledighet med läkare och tandläkare fördelar. Företag kan också ger medarbetarna möjlighet att köpa in planer livförsäkring med företagets stöd, även med återlösningskonton. Aktieoptioner är en annan teknik för att ersätta anställda, eftersom den anställde kan hänga på bestånden eller sälja dem, om så önskas. Avgångsvederlag utbetalas också vanligt att när uppsägning är plötslig, ett avgångsvederlag kan innehålla upp till sex månaders lön i vissa fall.

Ytterligare betala såsom upplupna reservkraft betala för outnyttjade sjuk och semesterdagar är inte ovanligt, och en del företag helt enkelt erbjuda en klumpsumma för att pensionera anställda att tacka dem för deras arbete. Ytterligare betalningar och avgångsvillkor i allmänhet fastställas på grundval av hur länge en person var anställd, förmåner kommer att bli mycket bättre efter 40 år i arbetslivet, till exempel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.