Vad är ett 24 timmars apoteket?

Det är ofta att livet inte sker på ett nio-till-fem schema. Människor har en rad behov som måste uppfyllas vid alla tider på dygnet. Erkännande av detta begrepp har kommit i många former med massor av företag från tvättomater till gym som fortfarande är öppna på en 24 timmars schema. Ingenstans är denna idé mer framträdande än i företag som kör en 24 timmars apotek. Dessa apotek som låter människor att fylla recept när som helst under dagen eller natten.

Ett antal stora välkända apotek företag verkar åtminstone en 24 timmars apotek. Det finns vanligtvis en hel del att välja på i städerna, och minst en i förorter platser. De är inte bara tillgänglig i USA, och folk kanske kan hitta dessa butiker i många länder i världen. De kan ha några gemensamma drag som är värda att notera.

Många gånger under ledig tid eller nattskiftet period kan tjänsterna vara mer begränsade. Till exempel, om ett apotek erbjuder influensa skott under dagen, det förmodligen inte kommer att behålla denna tjänst på natten. Detta innebär att i huvudsak en person som sannolikt kommer att kunna få ett recept fyllt, och samråda med en farmaceut om förskrivning, om det behövs.

Beroende på det enskilda apoteket, hur ett recept erhålls kan vara olika. Ibland själva butiken som omger 24 timmars apotek är inte drivs på ett 24 timmars schema. Detta tyder oftast på att folk kommer att använda en driva upp fönster för att få sina recept fyllt. De kommer fortfarande ha tillgång till ett apotek samråda med en farmaceut i de flesta fall, men de kommer inte att kunna gå in i en butik och köpa andra saker de behöver. Flaskan med acetylsalicylsyra eller mjölk av magnesia kan behöva vänta till morgonen.

Så bekvämt som en 24 timmars apotek är, kan det ha några dolda nackdelar. Vanligtvis kommer färre människor använder en av dessa på natten, men butiken ändå måste behålla tjänster av en farmaceut, förmodligen betala extra för detta anställd för att arbeta ett av skift. Detta kan leda till kostnader som kan drabba kunden i ett antal olika sätt. Drug priser kan komma att öka, eller oftare, allt annat apoteket säljer som över disk droger gå upp i pris. Människor kan räkna med att betala lite mer för att underlätta för 24 timmars tillgång.

Många människor har inget emot lite extra kostnader om det betyder att de kan fylla recept som de vill eller få en när det verkligen behövs. Det bör påpekas att om, sent på natten, folk är på sjukhuset akuten och få ett recept, de brukar inte behöva se sig om efter en 24 timmars apotek fylla. Många människor kan få sjukhuset att ge tillräckligt med doser av läkemedlet till nästa dag eller sjukhusapoteket kanske kan fylla hela recept, eftersom dessa är verksamma på en 24 timmars schema.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.