Vad är en upphandling Team?

Det finns fem roller på en upphandling team: köpare, upphandling officer, upphandling chef, regissör och upphandling analytiker. Upphandling är ett annat ord för inköp och används för att beskriva verksamhet i samband med inköp av material och förnödenheter för driften av ett företag eller annan organisation. Alla medlemmar i en upphandling team tillhandahålla grundläggande tjänster och färdigheter krävs för att effektivt uppfylla kraven i en stor organisation.

För att vara berättigad att bli medlem av upphandlingen team, alla kandidater krävs för att slutföra ett minimum college universitetsexamen i ekonomi eller inköp. Professionell upphandling personal krävs för att slutföra en grundexamen eller fyra år examensbevis från ett ackrediterat universitet. Utöver detta krav, kommer de flesta arbetsgivare kräver kandidater som har fått ett professionellt utseende som en Certified upphandling Professional ® (CPP ®). Chefer har ofta en magisterexamen i företagsekonomi eller forskarstuderande certifikat i upphandling.

Inom upphandling laget, är köparen en intrade-nivå läge. Upphandling officer och analytiker är professionella positioner men vanligtvis inte ha arbetsledande uppgifter. Upphandlingen chef krävs för att slutföra tillsyns-och ledningsuppgifter. Upphandlingen direktören fastställer den strategiska inriktningen och är inblandad i högt värde förhandlingar.

ansvar för upphandling laget brukar delas av två saker: handelsvara och dollarns värde. Vara är en term som används för att beskriva en viss grupp av produkter eller tjänster. Nivån för godkännande är nära knutna till utbildningsnivå och ställning inom den organisatoriska strukturen.

Till exempel kan en köpare i ett bageri tilldelas alla torra varor och annan köpare allt förpackningsmaterial. Han eller hon ansvarar för att välja en lämplig leverantör av en godkänd förteckning och utfärda en inköpsorder. Det köp är ansvarig för att utfärda begäran om förslag (RFP) och granska argument för att välja den godkända säljaren eller leverantörer för köparens listan.

inköpschef ansvarar för att övervaka arbetet för inköpare och upphandlare. Varje RFPs över en förutbestämd dollarns värde hanteras av upphandling chef. Denna åtskillnad är oberoende av basråvaror.

Inköp analys är i första hand ett IT-position. Denna person ansvarar för att skapa rapporter för att spåra utgifterna aktivitet mot avtal och icke-kontrakterade utgifter och se till att politiken följs. Ytterligare utbildning i statistik, datahantering, samt relevant kompetens efterfrågas ofta inom denna roll.

Upphandling chef väljer den långsiktiga riktningen för departementet och deltar i uppmärksammade kontraktsförhandlingar. Till exempel är många företag går mot elektroniska system för upphandling som ett kostnadsreducerande metod. Det strukturella, procedurmässiga och politiska förändringar som krävs för denna förändring hanteras av upphandling direktören.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.