Vad är en upphandling Office?

En upphandling eller det tullkontor som är normalt organiseras inom finansiera portfölj av ett stort företag eller organisation. Det finns två organisatoriska strukturer som används för upphandling: centraliserad och anläggningsspecifika. I en centraliserad upphandling kontor, alla köper förfrågningar och verksamhet leds av en central administrativ grupp. I en anläggning särskild struktur har varje fysisk anläggning sina egna upphandlingar kontor.

Inom centraliserade inköp, finns det normalt fem roller: köpare, upphandling officer, upphandling chef, regissör och upphandling analytiker. Alla fem medlemmar i en upphandling team tillhandahålla tjänster på varje avdelning inom den organisatoriska strukturen. Institutionen användarna kan skicka sina inköp ansökningar elektroniskt eller via telefon, fax eller e-post. Det centrala upphandling kontor är utformad för att hantera kundens krav, samtidigt säkerställa att upphandling.

För att kvalificera sig för en position i upphandling är alla kandidater krävs för att slutföra ett minimum college universitetsexamen i ekonomi eller inköp. Professionell upphandling personal har normalt en professionell sådan beteckning, som Certified upphandling Professional ® (CPP Reg;). I den centraliserade modellen är köparen en intrade-nivå läge. Upphandling officer och analytiker både professionella ståndpunkter med upphandling chef innehar arbetsledande uppgifter. Upphandlingen direktören fastställer den strategiska inriktningen och är inblandad i högt värde förhandlingar.

I en anläggning särskild struktur, är den högst rankade personen på kontoret vanligtvis en upphandling chef. Varje upphandling chef kan ha en eller två officerare inköp och flera köpare på personal. Det totala antalet anställda beror på storleken av anläggningen och volymen av inköp. Inköparindex rapporterar i allmänhet till CFO eller controller inom anläggningen eller anläggning.

Oberoende av de organisatoriska struktur, är den primära uppgiften för upphandling personal för att hitta den bästa kombinationen av pris, kvalitet och service. Varje medlem av kontoret förväntas ge service till sin kundgrupp, förstå krav och kommunicera med leverantören samhället. Hitta de bästa leverantörerna och slutföra en beställning omfattar en rad åtgärder avsedda att säkerställa en öppen, rättvis process.

Inköp analys är i första hand en central funktion och kan organiseras som en finansiella tjänster ansvar. Denna person skapar rapporter för att spåra utgifterna aktivitet mot avtal, allmänna utgifter och se till efterlevs. Ytterligare utbildning i statistik och datahantering ofta krävs i denna roll. Dessa rapporter som normalt utförs till högsta ledningen, både för att spåra de faktiska utgifterna och att övervaka genomförandet av upphandlingen kontoret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.