Vad är en tillfälligt anställd?

en tillfälligt anställd är en person som tas in för att fylla en roll eller position inom en arbetsplats för en kort tid. Även om namnet tillfälligt tyder på kort sikt kan jobb förra faktiskt allt mellan några veckor till flera år. Den tillfälliga arbetstagare får enligt ett avtal under en viss tid eller kan ha ett pågående avtal.

Det finns många anledningar till varför människor tar tillfälliga anställningar. De kan återgå till arbetet efter en lång tids sjukdom eller efter en heltid mamma. De kanske vill starta en karriär inom en viss verksamhet. Det började som en vikarie kan vara det enklaste sättet att få anställning inom det valda sektorn. Det finns många bemanningsföretag som började arbeta i postrummet och utvecklats till att leda ett bolag.

Det finns många byråer som endast behandla visstidsanställda. Dessa organ tar vanligtvis en minskning av de pengar de får från arbetsgivaren. De betalar vikarie en timtaxa, som ofta betalas ut veckovis. När du använder på ett bemanningsföretag, kan du meddela dem om du vill arbeta enbart som en vikarie, eller om du vill komma i fråga för fast anställning.

De olika arbetsplatser som är tillgängliga för det tillfälliga arbetstagaren är varierande. Från vård till administrativt arbete, konstruktion till fabriksarbete, IT tillfälliga chefer, det finns temp organ som täcker dem alla. Många organ arbetar med endast en del av arbetsmarknaden. Det finns byråer som specifikt behandlar barpersonal eller uppförande personal, till exempel, och du bör forskning som organen bäst passar dina kunskaper.

temp Programkontoret kommer att kontrollera ditt CV och referenser, och sedan placera dig i ett register så länge som arbetet blir tillgänglig. För vissa arbeten kan du behöva ta några tester under registreringsprocessen. Grundläggande administration jobb kan kräva att du tar att skriva eller tester dator.

Det finns ett antal avigsidor att bli en vikarie. De betalar vanligtvis är lägre än för en tillsvidareanställd. Det finns heller inga garantier för att ett arbete kommer att pågå mycket länge. Ett pågående arbete kan avsluta när arbetsgivaren begär, utan förvarning behövs.

Semester och sjuka fördelar kan variera från organ till organ. Vissa myndigheter kräver att du bygger upp tid innan du kan förvärva någon semesterlön. Vissa byråer ger inga sjuka fördelar, så om du är sjuk, du kanske inte får någon lön.

En av de största missnöjet den tillfälliga arbetstagare är att han eller hon hållits som en temp för år utan några tecken på blir permanent. Många arbetsgivare fortsätter att tillfälliga arbetstagare på grund av fördelarna med att inte behöva betala sjukdom eller lön semester. Den tillfälliga arbetstagare kan också ges extra arbete utan att arbetsgivaren betala extra löner. Det bästa är att det tillfälliga arbetstagare fastställer en realistisk skala progression tid för att förhindra att detta händer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.