Vad är en slutkunderna?

slutkunderna är den mängd som är svår att mäta, som utgörs av skillnaden mellan vad en person skulle vara villiga att betala för ett objekt, och det faktiska pris som betalats. Vanligtvis i studien av mikroekonomi är slutkunderna representerade en tillgång och efterfrågan diagram som en triangulär yta under efterfrågekurvan, och högre än marknadspriset. Det är något med anknytning till producentöverskott, vilket egentligen är en annan term för den vinst som en producent om försäljning av en produkt.

Till skillnad från producentöverskott, vilket är mätbart i själva valuta, är slutkunderna en immateriell värde. Ett enkelt sätt att tänka på slutkunderna är att föreställa sig många erfarenheter vi har alla haft som konsumenter när något kostar mindre än vad vi bestämde var det högsta vi var villiga att betala. Till exempel anser en konsument på en frukt monter som vill köpa ett äpple. Det finns ingen postat pris i montern, men den person tänker för sig själv att han inte betalar mer än $ 0,50 US-dollar (USD) för äpple. När säljaren berättar att äpple kostar $ 0,35 USD, är mannen köper äpple, och hans slutkunderna till $ 0. 15 USD skillnad.

I själva verket händer något sådant här varje gång ett köp har gjorts. När en konsument köper något, innebär det att objektet var värda mer för honom än de pengar det kostar att köpa det. Om så inte vore fallet skulle en försäljning sker inte.

Ovanstående exempel enklare karaktär slutkunderna jämfört med hur det påverkar oss i den verkliga världen. I varje given situation, är slutkunderna nästan omöjligt att ge exakta, av två skäl. Den första anledningen är att det är svårt att få någon att avslöja det högsta pris han skulle vara villig att betala för något. Konsumenten kan inte ens gett mycket eftertanke i förväg, vilket är vad som händer på en livsmedelsbutik shoppingtur för de flesta av oss, vi köpa och oavsett deras angivna priset är, så länge det verkar rimligt.

Detta leder till det andra skälet, nämligen att de flesta människor inte är säker på det högsta pris de skulle betala för en vara, eftersom våra preferenser förändras ofta. För att använda ett praktiskt exempel kan en glasstrut vara "värda" mycket mer under en värmebölja än vad den skulle en vecka senare när vädret svalnat. Även om det är svårt att mäta, är slutkunderna fortfarande ett mycket viktigt begrepp i ekonomi, eftersom det som den vinst som en köpare erhåller från ett köp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.