Vad är en säsongsbetonad verksamhet?

en säsongsbetonad verksamhet är ett företag som antingen är endast öppet under vissa tider på året, eller till stor del beroende av inkomster som intjänats under vissa tider av året. Båda typerna av verksamhet kräver vissa unika ledaregenskaper, som företagsägare inte kan räkna med en stadig kassaflöde under hela året. Det finns ett antal olika typer av säsongsbetonad verksamhet och en rad strategier för förvaltning av sådana företag.

i den meningen att en verksamhet som bara är öppen säsongsmässigt, säsongens företagen är ofta knutna till händelser och semester. Till exempel kan en skid-och snowboard instruktion skolan endast öppet under vinterhalvåret, eftersom snö krävs. Omvänt kan en utväg, campingplats, eller grupp av semester stugor endast öppet under sommarmånaderna, när människor vill besöka området. Andra exempel på denna typ av säsongsbetonad verksamhet kan innefatta en postorderkatalog som endast är öppen under vintern semester en båtuthyrning tjänst som endast är öppet under sommaren, eller en lawncare tjänst som bara löper under våren och sommaren.

Med den här typen av säsongsbunden verksamhet är målet oftast att stänga böckerna i slutet av säsongen, inte bär på någon skuld över till nästa år. Några personal på hållas kvar under fredningstiden att göra grundläggande underhåll och hantera handfull kundförfrågningar som kommer in, till exempel kan en camping hyra en vinter vaktmästare att leva på plats och hålla ett öga på saker och ting. Ofta företagets ägare fungerar som vaktmästare för verksamheten, så att han eller hon inte behöver betala en anställd under lågsäsongen.

Med den andra typen av säsongsbunden verksamhet, är verksamheten öppen året om, men merparten av pengarna sker i säsongens omgång. Godisaffärer, till exempel räkna på Alla hjärtans dag och semester vinter för en stor del av sin årsinkomst. Specialty detaljhandlare kan också starkt beroende av det är sportlov för deras vinst. Företag i turistorterna sker ofta på en liknande modell, som gör sina pengar under toppen av turistsäsongen och som drivs med begränsade öppettider under lågsäsongen.

När det gäller ett företag som driver året runt, kör en säsongsbetonad verksamhet kan vara mycket utmanande. Även om det kan vara frestande att ta inkomster från perioder av topp vinster och återinvestera den i företaget, är detta inte alltid klokt, eftersom det kan innebära att verksamheten får slut på pengar i de döda säsong, och tvingas stänga. Företagen måste ransonera sina pengar noga, se till att de har tillräckliga medel för att göra det via den period under vilken de kan bara se en handfull kunder om dagen, om något.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.