Vad är en säljpresentationen?

En försäljning presentation är en händelse där en representant för företaget möter kunderna att visa företagets produkter och tjänster, med målet att göra en försäljning. Försäljningen presentationer är en viktig del av marknadsföring, eftersom de ger företagets företrädare att mötas direkt med sina kunder, skapa en personlig och individuell försäljning tillvägagångssätt. Det finns ett antal olika stilar och format för försäljning presentationer, beroende på bransch och den produkt som säljs.

I vissa fall tar en säljpresentationen plats i kundens verksamhet, som när en farmaceutisk representant besöker en läkarmottagning för att diskutera en ny linje av läkemedel. Säljpresentationer kan också hållas på hotell och konferensanläggningar, i vilket fall de vanligen konstruerade för en publik, snarare än en enskild kund. Kunderna kan också resa till ett företag för en försäljning presentation, en metod som ibland används när produkterna är skrymmande. Flygbolag företrädare, t. ex. , får resa till ett flyg-bolag att inspektera ett nytt flygplan. Online försäljning presentationer är också populärt i vissa branscher.

Under en försäljning presentation och tillhandahåller representativa uppgifter om vad företaget säljer. Han eller hon skapar en pitch som är anpassat till kunden och för att dra kunden i, att främja företagets rykte och produktinformation och att visa kunderna hur företagets produkt som passar deras behov. Representanten besvarar också frågor under säljpresentationen, ofta med frågor som marknadsföring möjligheter.

Klassiskt, försäljning presentationer inkluderar giveaways. Gåvor används av företag för att se till att de stannar i sina sinnen för sina kunder, eftersom varje gång kunden ser eller använder den gåva han eller hon kommer att tänka på företaget. Produkt giveaways kan innehålla saker som pennor, muggar, och gratisprover, tillsammans med mer avancerade giveaways, såsom helger på orter, fria resor på flygplan, och så vidare. Vid en försäljning presentation som syftar till att landa ett stort avtal eller affär, kan företaget vara ganska frikostiga.

Visuella hjälpmedel används även vid en försäljning presentation, inklusive fysiska modeller, varuprover och bildspel såsom Powerpoint-presentationer. Vanligen är människor uppmanas att produkten litteratur och information med dem så att de kan läsa upp om produkten efter försäljningen presentationen. De uppmanas också att vidta för blanketter och kontaktinformation för försäljare så att de kan göra beställningar. En skicklig säljare kan landa en försäljning till en försäljning presentation, stänga affären innan han eller hon även lämnar huset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.