Vad är en marknadsstrategi?

En marknadsföringsstrategi är resultatet av beslut som fattas om hur en viss produkt eller tjänst kommer att främjas av sitt mål kunder. Marknadsföringsstrategier används för att öka försäljningen, lansera nya produkter och generellt ger vinst för ett företag. Strategier omfattar bland annat byggande och genomförande av marknadsmixen. Marknadsmixen, som också är känt som fem Ps, avser den produkt, pris, förpackning, marknadsföring och plats eller distribution.

En plats eller distribution marknadsföringsstrategi kan omfatta försäljning av objekt i en tegel och murbruk butik samt via en webbplats. Eller kan det innebära att välja en distributionskanal över den andra. Välja rätt distribution strategi för ett företag är viktigt eftersom detta är hur produkten kommer till kunden.

Marknadsföring strategier skulle kunna innebära att ha en lotterier eller utlottningen för att få mer uppmärksamhet till verksamheten och locka nya kunder. En invigningen av en ny restaurang kan innehålla en radio befordran med rabattkuponger och fri giveaways måltid för att skapa en "buzz" att bjuda in kunder i dörrarna. En sko företag öppning i ett köpcentrum kan inte bara ha skyltar på framsidan av deras butik tillkännage när dörrarna öppnas, men kan placera annonser i lokala tidningar som en marknadsföringsstrategi för att locka fler kunder.

Packaging är en av de marknadsföringsstrategier som är lätt att förbise, eftersom det kan verka som en enkel detalj. Men studier visar att innehållet och utseendet på förpackningen hög grad kan påverka huruvida en konsument väljer att köpa produkten. En konsument kan enkelt välja konkurrerande liknande produkt om det verkar mer tilltalande och fördelaktigt för köparens behov.

Pris beslut är en viktig marknadsföringsstrategi eftersom konsumenter kan påverkas av lägre priser på liknande produkter som lagts fram av konkurrenterna. Priset punkt skall utgöra värdet för konsumenten. Den reklam strategi bör säkerhetskopiera produktens prissättning. Till exempel ord som premium och början av raden i reklam kan kommunicera till konsumenterna att produkten är av hög kvalitet och därför förtjänar priset.

produkten i dess helhet skall överlämnas till konsumenterna. Reklam, prissättning och andra delar av marknadsmixen strategin måste arbeta tillsammans för att skapa varumärken som lockar och tvingar målgrupp att köpa produkten. Branding är viktigt att inom en marknadsföringsstrategi eftersom det skiljer en produkt från sina konkurrenter. Till exempel, till skillnad från de flesta hosta sirap, Buckley's ® reklambudskap att "det smakar hemskt. Och det fungerar "särskiljer det från andra märken. Den marknadsföring verk, många konsumenter tycks vara beredda att stå ut med en obehaglig smak om produkten kommer att hjälpa att bli av med en irriterande hosta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.