Vad är en lateral arkivskåp?

Medan den vanligaste typen av dokumentskåp kan vara en vertikal dokumentskåp, en lateral arkivskåp har många lockande fördelar. Byggd med volym, kan stil och styrka i åtanke, en lateral arkivskåp rymma mängder av pappersarbete utan att ta upp massor av golvyta. Det är också effektivare än stapla flera vertikala arkivskåp.

en lateral arkivskåp liknar ett verktyg skåp, med horisontella lådor som det av en byrå. Hängmappar normalt hängde sida till sida istället för front-to-back, som i vertikal skåp. Vissa sidled arkivskåp komma med mångsidig skär som kan användas åt båda hållen.

Om filer hängs sida till sida, de stora lådorna i en lateral arkivskåp gör det lätt att titta ner ett stort antal filer snabbt för nödvändiga pappersarbetet. Till skillnad från en vertikal arkivskåp behöver i sidled arkivskåp lådan inte dras ut så långt för att söka efter en nödvändig fil. Detta är särskilt viktigt i trånga där skötare passerar fram och tillbaka eller arbetar i nära håll. Eftersom en lateral arkivskåp kan hålla så många filer är det här typ av enhet används ofta i läkarmottagningar, sjukhus, polis, skolor och andra inrättningar som kräver konstant tillgång till pappersarbete. En lateral arkivskåp kan ha två, tre, fyra eller fler lådor, och enheter kan placeras sida vid sida vid behov.

Många modeller har lådor som kompenseras, några justerbara. Detta förhindrar att skåpet blir ostabil eller störta med en hel låda förlängas. Taller enheter är ofta gjorda med överlappande lådor så att endast en låda åt gången kan förlängas. En dubbla väggar eller förstärkt sidled arkivskåp kommer att se möblerna stannar torget över tiden. Stål kullager på rullen mekanismer, fjädring och andra funktioner designen skapar en skillnad i hur lätt rörelse lastade lådor, och den tysta som de öppna och stänga.

Lateral fil skåp är oftast gjorda av stål eller trä. Vissa är utformade med ett förvaringsskåp eller kontorsmaterial skafferi ovan och två eller flera register lådor under. En låg, två-låda laterala arkivskåp i trä kan fungera som ett bra bord eller fax eller skrivare står. Det finns också sidled arkivskåp avsedda för väggmontage.

Eftersom en lateral arkivskåp görs till stöd för så mycket vikt, spelar konstruktion i priset. En två-låda laterala arkivskåp startar normalt till omkring 100 USD, och fyra-låda modeller kan lätt kosta US $ 400-$ 800. Dock bör dessa produkter prestera bra och står sig genom tiderna.

Lateral arkivskåp finns överallt kontorsmöbler säljs. De är också ofta finns i butiker som säljer begagnade kontorsmöbler. Detta kan vara ett bra sätt för en växande verksamhet att förvärva kvalitet skåp till ett överkomligt pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.