Vad är en fientlig arbetsplats?

En fientlig arbetsplats definieras i allmänhet som en arbetsmiljö som hamnar diskriminerande beteende eller trakasserier. Denna typ av beteende behöver inte påverka alla sina anställda, endast en person kan behöva påverkas negativt av miljön för att det skall anses en fientlig arbetsplats. Andra namn för en fientlig arbetsplats kan innehålla hotfull arbetsmiljö, kränkande arbetsmiljö och en offensiv arbetsmiljö.

När det refereras till trakasserier, många tror att antipsykotikamedicineringen måste vara en chef, anställd eller medarbetare. Men alla som är inblandade eller kommit i kontakt med arbetsplatsen kan anses vara en antagonist. Kunder, oberoende leverantörer, gäster eller till och med tredjepartsleverantörer kan göra en arbetsplats ogästvänliga till en anställd.

Tyvärr finns det inga generella lagar mot fientliga arbetsplatser. Men under vilka omständigheter en fientlig arbetsplats bildas kan vara olagligt. Till exempel, trakasserier eller mobbning som sker på grund av någons ras, religion, hudfärg, nationalitet, ålder, kön eller funktionshinder kan finnas skäl att rättslig kontroll och påföljd. Typiskt, trakasserier på grund av dessa faktorer i allmänhet måste bli allvarliga, omfattande och måste återkomma flera gånger för att den skall tolkas som en allvarlig rättslig fråga. Dessutom måste den mobbade arbetstagaren utstå trakasserier under förutsättning att han måste rädda för att förlora sitt jobb.

En fientlig arbetsplatsen kan negativt påverka en individ, men det kan också negativt påverka ett företags produktion och resultat. Anställda som känner att de är trakasserade eller hotade kan spendera sina arbetstimmar orolig över upplevda eller verkliga hotet, formulera försvar eller på annat sätt hantera. Av denna anledning skulle det vara i en verksamhet ägarens intresse att se till att arbetsplatsen är ett gästvänligt land där arbetstagarna är avslappnade och fria att arbeta för att deras potential.

Även en fientlig arbetsplatsen kan ta sig många former, vissa gemensamma egenskaper med trakasserier består av verbalt våld, ilska över territorier eller gränser, ökad konkurrens, spelar makt, onödiga utmaningar och underminering av en persons arbete eller sabotage produktivitet. Dessutom, sexuella eller diskriminerande språk, sexuell grinande eller aggressiva stirrar, oönskad beröring, olämpligt språk inklusive skämt, nedsättande namn och tillmälen, sexuella e-post, meddelanden eller anteckningar och oanständiga gester kan utgöra trakasserier. Alla diskriminerande kommentar kan potentiellt bidra till en fientlig arbetsplats.

Det bör dock noteras att inte alla negativa beteende betraktas som trakasserier. Begreppet trakasserier antar inte att en arbetsmiljö måste vara civila. Retas, isolerade kommentarer och en tid incidenter i allmänhet inte omfattas av trakasserier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.