Vad är en familj samordnare?

Ideella organisationer och grupper frivilliga anställa ofta eller rekrytera fungera som en länk mellan medborgarna och deras organisation. Ofta titeln Familj samordnare ges till den anställde eller volontär. Jobbet av en Familj samordnare kan vara ett mycket involverad en, vilket kräver god kommunikationsförmåga och en utåtriktad personlighet, och ibland det krävs särskilda utbildningskrav.

En Familj samordnare kan få arbete på en organisation som YMCA eller KFUK. Familj Samordnarna på YMCA arbetar ofta med ungdomar i riskzonen och familjer till dessa kunder. På grund av de behov som kunder, måste samordnarna har en bakgrund inom psykologi, barnpsykologi, rådgivning, terapi, eller familjens utveckling, med ett minimum av en kandidatexamen och två års erfarenhet inom sina kompetensområden. Familjen samordnaren bör vara skicklig på att föra anteckningar och skriva detaljerade rapporter, samt samarbeta med gemenskapen att upprätta andra program och verksamhet som stödjer organisation och behov av sina kunder.

I USA kan Familj samordnarna även på Head Start-programmen, som är federalt finansierade småbarnsfostran program. Head Start hänvisar till positionen som en familj partnerskap samordnare. I detta läge innebär huvudsyssla skyldighet att hålla föräldrar som deltog i utbildningen av sina små barn eller barn. En kandidatexamen i sociologi, socialt arbete eller psykologi krävs, samt två års erfarenhet av arbete inom ämnesområdet. Familjen partnerskapet samordnaren ansvarar också för en betydande välgörenhet, som hjälper familjer och programmet som helhet.

Familj samordnarna inte alltid är tjänstemän. Ibland organisationer rekrytera frivilliga att fylla den roll som familjen samordnare. Ibland Special Olympics söker en familj samordnare att uppmuntra och öka familjens engagemang i Special Olympics verksamhet. Samordnaren förväntas också nätverk med lokalsamhället och förälder.

Människor som tycker om att hjälpa djur som kan hitta en frivillig position som en fosterfamilj samordnare, hjälpa familjer i PET antagningsförfarandet. Många ideella sällskapsdjur antagande organisationer behöver volontärer att se över familjehem ansökningar, besvara frågor, samordna besök, och följer upp med familjer som antar husdjur.

Många Familj Samordnarna tilldelas en budget, så Det är bra att veta hur man ska föra noggranna anteckningar. God organisationsförmåga är ett måste för denna typ av ställning, om det är betalt eller obetalt. Någon tanke på arbetet som en familj samordnare kanske överväger att ta en hjärt-lungräddning och första hjälpen utbildning klass, som samordnarna ofta arbetar med och kring barn på daglig basis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.