Vad är en bild konsult?

Bild konsulter är professionella som bedömer det aktuella läget för allmänhetens bild av en person, företag eller annan organisation. Den huvudsakliga funktionen av bilden konsulten är att utvärdera graden av positiva och negativa uppfattningar närvarande och avgöra det bästa sättet att förstärka de positiva aspekterna av den offentliga bilden. För att utföra detta uppdrag måste bilden konsulten ha goda kunskaper i ett antal områden, däribland användning av effektiva PR-verktyg och en förmåga att marknadsföra företaget effektivt.

Kändisar, politiker och andra offentliga personer använder ofta hjälp av en bild konsult. Detta beror på den betydande inverkan som den offentliga bilden av dessa personer har på deras förmåga att fungera effektivt inom det valda yrken. I händelse av att en viss händelse har ägt rum för att ändra en allmänt positiv uppfattning till en negativ, kommer bilden konsulten söker ofta vägar för att minimera skador orsakade av evenemanget med att allmänhetens uppmärksamhet till mer positiva aspekter av individens offentliga person.

Till exempel, smutskastat en kändis som avslöjas ha ett långvarigt problem eller missbruksproblem kan hitta sin image. En effektiv bild konsult kommer att hitta sätt att fästa uppmärksamhet på prestationer av kändis i år tidigare och också peka på det faktum att kändis har viljan att övervinna beroende. Detta kommer att förstärkas genom att regelbundet släppa information till pressen som pekar på framsteg i att övervinna problemet liksom även andra tillfälliga bitar av information som är inriktad mot att väcka empati hos allmänheten.

Företag dra nytta av tjänster av en bild konsult i ett likartat sätt. Om det finns någon typ av offentlig skandal där ett eller flera av de produkter som tillverkas av företaget, en bild konsult kommer ofta att lansera en tvådelad motoffensiv för att minimera skador orsakade av den skandal och vända den allmänna opinionen. Detta ingår ofta återuppbygga allmänhetens bild av företaget genom att belysa hur bolaget avser att stödja de samhällen där företaget är verksamt anläggningar. Fokus kommer att ligga på företagets strävan att ta ansvar och rätta till situationen, samtidigt diskret pekar på alla de andra bra saker företaget gör för allmänheten.

En bild konsult är också användbar i andra situationer än kriser. Offentliga talare är ofta beroende av tjänster av en bild professionell, be om hjälp att välja garderober för slitage vid offentliga tillställningar. I samråd innehåller också riktlinjer för hur man står, ändra och kontrollera rösten ordentligt, diktion, och allmänna uppträdande i en offentlig miljö. Det är inte ovanligt att offentliga personer att hålla en bild konsult på personalen eller åtminstone på hållaren, så att den offentliga bilden kan utvärderas löpande och fulländas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.