Vad är en PR-video?

Säljfrämjande videor marknadsföring och försäljning verktyg för att införa eller upplysa konsumenterna om en viss produkt, orsakar eller organisation. Generellt sett är en promo video strukturerad för att vara exakt, direkt och att endast pågå i högst tio till femton minuter. Detta ger oftast en bra producerad video för att hålla uppmärksamheten hos tittarna tillräckligt länge för att göra de viktiga punkter som krävs för att skapa ytterligare intresse.

Som ett verktyg för marknadsföring, är PR-videor ofta ges till potentiella kunder gratis. Medan det tidigare, en försäljning videon var ofta tillhandahålls som ett VHS-band, videor främja olika varor och tjänster tillhandahålls vanligen i form av en DVD. I aggressiva marknadsföringskampanjer, säljare följa upp med mottagaren av promo kort efter tillräcklig tid har förflutit för videon att komma fram och utsikterna för att se presentationen.

En PR-video kan även utnyttjas vid en konferens eller utställning med stor effekt. Genom att inrätta en bredbildsskärm på en utställning monter, är det möjligt att använda en dator med möjlighet att spela en DVD och programvara för att hålla enheten att spela på en kontinuerlig slinga. Detta skapar en visuell punkt av intresse för personer som deltar i konferens eller utställning och skulle kunna få dem att besöka monter och lära sig mer om de produkter som erbjuds.

Ideella organisationer gör ibland använda ett pr-video. Eftersom det är möjligt att producera dessa filmer för väldigt lite pengar idag, är det möjligt att dela ut dem bland potentiella låntagare som kan bli en källa till konsekvent ekonomiskt stöd. Som i en företagsmiljö, den icke-vinstdrivande kan också presentera PR-video på en ögla på någon typ av allmän sammankomst och förhoppningsvis få kontakt med människor som skulle vara intresserad av att stödja organisationens arbete.

En PR-video kan också användas med stor framgång med online nätverken tomten idag. Ladda upp video till en viss webbplats och sedan leverera en länk till videon till berörda parter gör processen med att dela verktyg med en bredare publik. Det är inte ovanligt att vissa av webbplatser för att förse tittarna med ett enkelt sätt att dela band med andra personer som de tror skulle vara intresserade av att se videon också. Denna fördel bidrar till att öka synligheten av video och därmed ytterligare påskynda det budskapet i presentationen.

Få PR-produkter kan skapa effekten av en väl producerade PR-video. För relativt låg kostnad, är det möjligt att skapa ett verktyg som kan användas i en mängd olika miljöer och skapa intresse önskas. Med dagens teknik, företag eller organisationer med liten marknadsföringsbudget kan ofta producera filmerna i huset och njuta av en fantastisk avkastning på sina ansträngningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.