Vad är en Barista konkurrensen?

En barista konkurrens är en händelse där baristas konkurrera om att ge bästa espresso baserad kaffedrycker. Barista, det bartenders av kaffe världen, har att uppnå en hög nivå av skicklighet för att delta i en konkurrens. Flera nationer anordna regionala tävlingar varje år, med ett World Barista tävlingar som hålls årligen sedan 2000. För människor som tycker om kaffe och barista kultur, en barista konkurrens kan vara en mycket intressant händelse att närvara.

I arbetslivet, baristas göra ett urval av espresso drycker, och kan ge andra kaffedrycker samt beroende på var de arbetar. I vissa kommuner, begreppet "Barista är reserverad för någon som har visat färdigheter, medan andra hänvisar till alla arbetstagare i kaffebarer som barista, oavsett om de behärskar yrket. Samtidigt som kaffe inte kan verka som rocket science, vilket gör bra kaffe är faktiskt mycket utmanande och baristas är med rätta stolta över sina erfarenheter och kunskaper.

Utformningen av en barista konkurrens kan varierar. Som regel är varje konkurrent väntas göra en espresso, en cappuccino och en underskrift dricka. Han eller hon kan bli skyldig att berätta varje steg, förklara vad som görs och sätt att visa kompetens och en förståelse för de tekniker som ligger till grund för produktion av espresso. Baristas kan få arbeta med kaffe de tillför konkurrens, eller de kan vara skyldiga att använda varor som tillhandahålls av tävlingen arrangörerna.

Domare utvärderar de drycker med hjälp av ett antal kriterier. Presentation är viktigt med många tävlingar tilldelning av extrapoäng till barista som gör sina drycker till konstverk. Smaka av den färdiga drycken är kritisk, liksom mouthfeel. Poäng tilldelas också för originalitet med undertecknande drycker, och den övergripande nivå av professionalism och skicklighet. Flera domare utvärdera varje konkurrent att skapa en balanserad övergripande betyg.

Människor som vill konkurrera på en barista konkurrens ges en lista över regler i förväg så att de kan förbereda sig och bekanta sig med de krav och förfaranden för tävlingen. I vissa fall kan det vara nödvändigt att delta i kvalificerade händelser att bli antagen till en tävling. Vinna en tävling oftast ger en barista till ett kontant pris förutom formellt erkännande av hans eller hennes kunskaper. Personer som vinner eller plats tenderar att vara eftertraktad som anställda av caféer runt om i världen som är ivriga att få sina färdigheter bakom kaffebaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.