Vad är elektronisk upphandling?

Även känd som elektronisk upphandling och e-upphandling, elektronisk upphandling är processen för beställning och sälja varor och tjänster via Internet. Denna typ av beställning kan göras med hjälp av ett bränt tillgång sida som är fastställd av säljaren för en viss kund, eller genom en allmän beställning webbplats införts av säljaren. Det huvudsakliga syftet med elektronisk upphandling är att påskynda orderläggning, bearbetning och leverans av varor och tjänster.

Det finns flera olika typer av elektronisk upphandling som används idag. Vissa har att göra med att förbereda att lägga order, medan andra är fokuserade på orderläggning själv. Med alla dessa program är tanken att effektivisera uppgifter vanligen hanteras genom att köpa agenter, ger dem möjlighet att bedriva forskning och lägga order på kortare tid.

För kunderna elektronisk upphandling system innehåller vanligtvis funktioner som är känd som verktyg resursplanering. Dessa verktyg gör det lätt att identifiera vad som behövs, skapa rekvisitioner för dessa objekt, och generera inköpsorder gång en säljare för dessa varor eller tjänster är registrerad. Programvara av detta slag bidrar till att förenkla interna processer som används av många företag att kvalificera leverantörer och ställa in regelbundna beställning av nödvändiga sakerna beroende på användning.

Companion verktyg för online-upphandling omfattar programvara som hjälper till att identifiera nya potentiella leverantörer. Detta verktyg kan hjälpa till att utföra kostnadsjämförelser med befintliga leverantörer för att se om samma typ och kvalitet på varor och tjänster kan erhållas på ett mer konkurrenskraftigt enhetskostnad. Programvara av detta slag innehåller vanligen verktyg som gör det möjligt att söka potentiella leverantörer i fråga om prissättning på olika varor baserat på volym inköp.

En annan komponent som finns i många Internet-baserade inköpssystem upphandling spårar kapacitet. Detta ger kunderna möjlighet att se när en order erhölls och avgöra om det är för tillfället i process eller har fyllts och är nu på väg. Det är inte ovanligt för upphandling av denna typ med att införa ett beräknat leveransdatum, baserat på aktuell status för beställningen. Denna behändiga verktyg kan eliminera behovet av inköp agenter för att göra täta telefonsamtal till leverantörer i syfte att ta reda på hur beställningen framskrider och när leverans rimligen kan förväntas.

Ur säljarens perspektiv gör användningen av elektronisk upphandling strategier det lättare att ta emot och börja bearbeta order i en mer rimlig tid. Samtidigt, det stöd funktioner som ger kunder möjlighet att se aktuell orderstatus innebär mindre tid spåra information för kunder. Detta tillåter säljaren att koncentrera sig mer på att få ordning förberett och på vägen.

verkningsgrad elektronisk upphandling har förändrat hur många företag gör affärer. Kunder kan anpassa sin volym beställning så att dessa håller mindre lager av råvaror, vilket i sin tur betyder mindre skatt att betala. Leverantörer kan bearbeta flera order samtidigt, vilket bidrar till att öka affärsvolymen. Med vissa tjänster, elektronisk upphandling betyder omedelbar leverans med tjänster som t. ex. telekonferenser, långa avstånd, och elektroniskt material som e-böcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.