Vad är Surrogat reklam?

Surrogat reklam är reklam som inkluderar ett märke eller produkt meddelande inuti en annons som är skenbart ett annat märke eller produkt. Till exempel kan en cigarett bolag fråga samhällsinformation om ett ämne såsom lungcancer, med hjälp av företagets logotyp eller distinkta färger varumärke i annonser så att människor exponeras för företagets varumärke utan att se en uttrycklig annons för bolagets produkt. Företaget skulle motivera annonsen genom att påstå att det är ett exempel på socialt ansvar.

Det finns ett antal skäl för företagen att använda surrogat reklam. En av de vanligaste orsakerna är att kringgå ett förbud mot direkt reklam för vissa produkter. Många länder har lagar som begränsar alkohol-och tobaksreklam, till exempel, så företag använder surrogat reklam för att marknadsföra sina produkter. Tekniker som används kan innehålla reklam en annan produkt med samma varumärke och sponsring lokala evenemang, utfärdande samhällsinformation eller sponsring idrottslag. Alla dessa aktiviteter tekniskt inte bryter mot förbudet mot direkt reklam, men de får fortfarande är vana att företagets varumärke.

Surrogat reklam kan också användas när företag vill att odla en bild av socialt ansvar. Till exempel har många hälso-förespråkare kritiseras reklam för sötsaker sändes under barnens teckningar. Ett företag kan dra direkt reklam under dessa tider och i stället luft en rad samhällsinformation om att äta en balanserad kost, med meddelanden tillfällighet med företagets varumärke.

Läkemedel är en annan produkt med restriktioner för reklam. Historiskt sett har läkemedelsföretagen inte får annonsera receptbelagda läkemedel alls. När denna förordning var avslappnad var vissa begränsningar kvar. Använda surrogat reklam ger företagen möjlighet att ta sig runt regler. Till exempel kan en tillverkare av ett astma medicin sponsor Informationsansvarig reklamfilmer om hantering av astma med medicinering branding utspridda i annonsen för att få konsumenterna används för att varumärket och antyda att läkemedlet spelar en viktig roll i hanteringen av astma.

Vissa länder har uttryckt oro över surrogat reklam, och har börjat åtala företag som använder sådan reklam skulle kunna underminera förbud mot uttryckliga annonser. Om en nation kan visa att ett företag passerat ett regelverk linje med sina annonser, kan det tvinga reklamkampanjen kan dras, och företaget kan åläggas att betala böter. Reklambyråer har alltid varit kända för att vara innovativ och smart, och utan tvekan kommer de att anpassa sig till närmare regeringens granskning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.