Vad är Retail Merchandising?

Retail merchandising är den process som används för att bedriva detaljhandel. Som en del av processen, betalar Merchandiser särskild uppmärksamhet åt de typer av produkter som erbjuds till försäljning, hur de bäst kan presentera sina produkter till konsumenter, och avgöra vad som är ett rimligt pris för varje såld enhet. Även detaljhandeln har traditionellt engagerade i uppgiften att detaljhandeln varuexponering i en fysisk plats, har internet gjort det nu möjligt att tillämpa dessa samma grundläggande principer i en virtuell miljö.

Det första viktiga steget i detaljhandeln merchandising etablerar kontakter med tillverkare som tillhandahåller de varor eller tjänster som i slutändan säljs av återförsäljaren. Denna typ av detaljhandel köpa innebär att bestämma vilka produkter som kommer att genomföras inom detaljhandeln anläggning, förhandlar priset per enhet som kommer att tas ut av tillverkaren, och arrangera leverans av sådana varor. Beroende på antalet enheter alltid har råd att köpa vid en viss tidpunkt, kan det vara relativt lätt att få ett rabatterat pris per enhet, vilket gör det lättare för detaljhandlaren att vara konkurrenskraftiga på den lokala marknaden.

När varorna är säkrade, måste alltid bestämma pris per enhet som han eller hon kommer att tilldela till produkterna. I samtliga fall kommer detta pris är högre än kostnaden för inköp av varorna från leverantören. Det är denna skillnad mellan grossist-priset och det pris som tillåter återförsäljaren att göra en vinst och fortsätta sin verksamhet. Vissa återförsäljare följa en formel för fastställande av konsumentpriset på en fast procentsats över anskaffningsvärdet, medan andra basera prissättning på sådana faktorer som det är önskvärt av posterna och hur mycket konkurrens från andra återförsäljare i närområdet.

Efter inställning av prissättning, processen för detaljhandeln merchandising går vidare till uppdrag som kallas setup och display. Denna process handlar om att visa varor inom detaljhandeln inställningen på bästa sätt. Genom att använda sådana anordningar som skyltfönster, upphöjda plattformar, och färgglada bakgrunder att uppmärksammas av shoppare, ökar alltid chanserna att sälja enheter snabbt. Setup och bildskärmen ofta anses särskilt viktiga med mode marknadsföring och liknande detaljhandeln inställningar, eftersom den visuella displayen är ofta nyckeln sätt att dra kunder som är mycket sannolikt att göra ett köp. Snabb försäljning leder till högre vinster och en chans att säkra fler produkter som kommer att resultera i ökad försäljning.

Marknadsföring är en viktig aspekt av all detaljhandel exponeringsstrategi. Att genomföra en informationskampanj för att nå potentiella kunder kan innebära något så enkelt som reklam i lokala publikationer samt elektroniska reklam på lokal radio och TV. Direktreklam är också en gemensam strategi inom detaljhandeln, eftersom försändelserna gör det möjligt att nå människor i deras hem och platser av företagen istället för att förlita sig på dem att vända sig till återförsäljaren först.

För att lyckas med detaljhandel merchandising, är det nödvändigt att ge konsumenterna ett par viktiga fördelar. Först måste produkterna vara av hög kvalitet, vilket bidrar till att kunden kommer tillbaka för fler inköp i framtiden. Tillsammans med kvalitet måste alltid säljer även produkter till priser som konsumenterna finner rimligt. Genom att erbjuda kvalitetsprodukter till överkomliga priser, har alltid en mycket bättre chans att sticka ut från konkurrensen och stanna kvar i branschen i många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.