Vad är New Media Marketing?

Nya medier marknadsföring är en relativt ny form av marknadsföring att många företag i dag dra full nytta av. Inom senare år har det kommit till kännedom av miljontals företag runt om i världen att Internet är en extremt lukrativ reklam verktyg. Således är dessa företag förlitar sig nu på olika Internet-medier att annonsera, projekt, och sälja produkter.

Bloggar, sociala medier, granska webbplatser, podcaster och videoproduktioner är alla former av nya medier marknadsföring. För att förstå varför dessa metoder hjälper företag att sälja produkter är det viktigt att återvända till den tid då alla former av online-medier bara var början. Även om den exakta datum och tid för den första blogg eller podcast är osäkert vad som är säkert är att konsumenterna hittat ett sätt att kommunicera med varandra öppet och ärligt med hjälp av Internet.

Så fort en konsument postat en uppfattning om en produkt eller tjänst på en blogg eller social media-plattform, miljoner andra konsumenter snabbt kommit överens med, eller ifrågasatts, detta yttrande. För en stund, bloggen, var sociala medier, och den totala Internet värld fri från alla traditionella former av reklam. Då, företag insett att gå i Internet diskussioner kan vara ett kostnadseffektivt sätt att annonsera.

Det är just då nya medier marknadsföring föddes. Från det ögonblick att företag insett att Internet skulle kunna användas som ett effektivt verktyg för marknadsföring, började företagets företrädare att skapa bloggar, svara på konsumenternas frågor, tvist klagomål, och sätta upp sociala medier webbplatser. Statistik visade snabbt att konsumenterna var mer än glad att stå bakom en produkt som de älskade, medan konsumenterna som var nya för en produkt betrodd yttrandena stipendiaten Internet-användare.

Konsumenterna kan skriva yttranden, tala med varandra, och rekommendera produkter fritt på Internet, vilket är mer än bra med de företag som åtnjuter gratis annonsering. Men de konsumenter som inte är glada över vissa köpta produkter och tjänster också uttrycka sina åsikter. Som ett resultat av dessa individer efter negativa kommentarer på bloggar, sociala medier plattformar samt översynen webbplatser.

Det har förekommit en del kritik kring nya medier marknadsföringsstrategier. Kritiker av nya medier marknadsföring tror inte att denna form av annonsering är så opartisk som det kan verka. Man antar ofta att en del företag maskerad som legitima konsumenter meddelanden positiva recensioner om sina egna produkter. Oavsett fortsätter nya medier marknadsföring för att växa i popularitet på grund av positiva resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.