Vad är Management etik?

moral som den avser företagsledning världen är allmänt känd som förvaltning etik . Även om varje företag har en annan etisk standard, förvaltning etik är i stort sett desamma i alla branscher. På många sätt finns denna typ av etiska förståelse som en oskriven kod, bokstavlig etiska dokument också finns.

Det huvudsakliga målet i förvaltningen etik är att behandla alla anställda och kunder rättvist och rättvist. Man tror att genom att följa en moralisk och etisk kod, måste företagen förbättras. När en ledningsgrupp följer förvaltning etik, vara anställda motiveras och en arbetsmiljö blir motiverande.

När den appliceras på dagliga verksamheten, i egenskap av etiskt sätt följa lagen, som konkurrerar med andra på ett ärligt sätt, och att utföra dagliga sysslor utan något inslag av svek. Många företag runt om i världen uppdateringen skrivna uppförandekoder som en följd av tidigare företagsskandaler. Det är inte ovanligt för ett företag att uppdatera detta dokument på årsbasis. Efter en uppförandekod Dokumentet har uppdaterats varje anställd måste läsa och förstå handlingen. Vidare måste alla medarbetare följa den uppdaterade uppförandekoder, och de som inte följer dessa regler är ofta avslås. Även chefer måste följa samma etiska regler som anställda, dessa personer har ytterligare skyldigheter.

nästan varje beslut som görs varje dag innebär ett etiskt beslut. Chefer måste hålla detta i åtanke hela tiden. Genom att sätta ett gott etiskt föredöme för andra anställda, kan chefer uppmuntra lätt alla anställda att följa samma etik. Vissa företag erbjuder chefer specialiserade förvaltning etik kurser som måste slutföras innan arbetslösa att acceptera jobb.

Ofta är chefer som byter företag uppmanas att följa en annan uppförandekod. Det betyder inte att alla andra administrativa etik glömmas bort, men det betyder att ytterligare etiken bör dras. Etik är inte nödvändigtvis utbytbara från land till land. Ibland, olika kulturer respektera olika etiska regler. Således, varje person som beslutar att flytta till ett annat land kan anpassa sig till kulturella och arbetsplats, etiska skillnader.

Om du är på väg att börja ett nytt jobb, se till att du vet allt om ett företags uppförandekod. Genom att följa dessa regler, kan du se att du kommer att fungera som etiskt ansvarsfullt som möjligt. I varje sätt hjälper ledningen etik På arbetsplatsen verksamhet civila, rättsliga och moraliska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.