Vad är Lönebildningen öppenhet?

Lönebildningen öppenhet är en situation där ersättningen information görs fritt tillgänglig, snarare än att behandlas konfidentiellt. De flesta regeringar mandat lön öppenhet för statliga tjänster, enligt argumentet att skattebetalarna förtjänar att få veta vad de betalar för, och löner öppenheten finns också i vissa branscher. Det finns en mängd olika sätt där information om ersättningar och förmåner kan användas, allt från att förhandla om ett anställningsavtal för att skydda arbetstagarna.

En del använder lön insyn i löneförhandlingar, insamling av information om rådande löner och särskilda Ersättning till särskilt bolag för att använda i arbetet med att besluta om ett kontrakt. Vissa feminister hävdar att löneutvecklingen öppenhet är särskilt värdefullt för kvinnor, med tanke på den gemensamma löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Genom att veta hur mycket män på ett företag gör, en kvinnlig kandidat till en position kan argumentera för löne paritet när man arbetar fram en kontrast till hennes arbetsgivare.

Social rättvisa förespråkar också använda lön öppenhet i sitt arbete. Studenter vid ett universitet, kan till exempel lobba för lön insyn i de företag som gör ande ware, driver krav på bättre ersättning för människor som gör saker som college-branded sweatshirts. Lönebildningen öppenhet kan också användas för att verka för lika lön för människor i liknande branscher, eller för att markera lön skillnaden mellan utvecklade och utvecklingsländer.

Arbetstagare bör vara försiktig med lön öppenhet. Vissa företag förbud specifikt diskussion om ersättningar och förmåner i sina avtal, och folk som lämna ut denna information skulle kunna avslutas. Det är en bra idé att läsa villkoren i ett anställningsavtal noggrant, och om information om någon annans ersättning används i förhandlingarna, bör han eller hon tillfrågas först. Även en ledig nämna om ersättning kan ses som en kränkning av en anställd kontrakt, och om de anställda är osäker på huruvida lön öppenhet är godtagbar, bör de fråga sina handledare.

Vissa företag aktivt främja lön öppenhet, både för att visa anställda som bolaget har öppet affärer, och för att illustrera den lön som man kan tjäna när de utför på topp. I dessa fall är arbetstagare fritt får diskutera ersättning, förmåner och bonus med varandra, och människor är välkomna att använda dessa uppgifter i förhandlingarna och att fråga sig varför någon i en liknande situation gör mer eller mindre pengar.

När man arbetar i främmande länder, bör människor vara medvetna om att attityder om lön öppenhet variera mycket mellan olika regioner. I vissa länder, diskussioner om att ersättningsnivåerna är tabu och anses högst olämpligt, medan det i andra regioner, kan nya medarbetare befinner sig rutinmässigt tillfrågades om villkoren i sina avtal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.