Vad är Konsumentprodukter?

Varaktiga konsumtionsvaror någon typ av produkter som köps av konsumenter som är tillverkade för långvarig användning. I motsats till många varor som är avsedda för konsumtion på kort sikt, är konsumentkapitalvaror avsedda att uthärda regelbunden användning i flera år eller längre innan ersättning av konsumenten varan behövs. Nästan alla hushåll kommer att innehålla minst ett par artiklar som kan vara väl anses vara av en kapitalvara natur.

En av de vanligaste av alla kapitalvaror skulle möblerna finns i hemmet. Detta skulle innehålla uppgifter om sådant som soffor, stolar, bord, ramar sängen och bitar lagring såsom byråar och enheter bokhylla. Samtidigt som en gång troddes vara begränsad till endast föremål tillverkade av robust metall eller trä, någon typ av möbler idag som är avsett att användas under den period på minst ett par år med rätta kan betecknas som kapitalvaror.

Ett annat vanligt exempel på kund kapitalvaror som finns hos de flesta hushåll är apparater. Dessa poster kan innefatta ugnar, kylskåp, brödrostar, och gas eller elektrisk varmvattenberedare. Varaktiga konsumtionsvaror av detta slag är avsedda att användas på ett fortlöpande, och ofta säljs med någon typ av garanti eller serviceavtal som bidrar till att apparaten kommer att fortsätta arbeta för en avsevärd tid.

familjebil är också underförstått att vara bland de olika varaktiga konsumtionsvaror som ägs av många hushåll. Anses vara en stor investering som många konsumenter är förväntningen att fordonet kommer att vara i drift under minst den tid det tar för konsumenten att betala av alla lån i samband med förvärvet. Vidare konsumenterna räknar med att fordonet kan användas regelbundet utan att riskera att förstöras av de täta användning.

Tillverkare av varaktiga konsumtionsvaror tenderar att sälja sina konsumentprodukter med ett öga mot långtidsanvändning av köparen. Samtidigt har många av dessa tillverkare ger i regel dokumentation som definierar vad som anses rimlig användning av varorna. Detta syftar till att sätta standarden för hur länge en konsument kan rimligt förvänta sig någon form av varaktiga konsumtionsvaror att fungera, förutsatt att varaktiga inte missbrukas eller utnyttjas på ett olämpligt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.