Vad är Internet Copywriting?

Framgången för många webbplatser och företag på nätet beror på kreativ reklam. Webbplatser locka besökare genom att publicera webbannonser och multimedia kampanjer på andra sidor, med hjälp av sökmotoroptimering (SEO) strategier, och erbjuda informativa artiklar om produkter och tjänster. Processen för att genomföra annonskampanjer på nätet kallas Internet copywriting . Professionella copywriters använder sina kunskaper om produkter, tjänster eller idéer som erbjuds på webbplatser för att skapa marknadsföringsmaterial som kommer att generera webbtrafik.

Internet copywriting medför ofta sammansättning korta rubriker eller annonser. En copywriter kommer att noga överväga vilken typ av tjänst eller produkt som marknadsförs, och komma med roliga eller intressanta korta rubriker som är tänkta att fånga besökarnas uppmärksamhet eller gnista deras nyfikenhet. Det kan vara svårt att fånga en idé med några få ord, och copywriters ofta in flera olika versioner av annonser, så att chefer kan välja de bästa. Erfarna skribenter utveckla olika strategier för olika produkter, och vet vilka typer av rubriker är mer benägna att fängsla vissa målgrupper.

Ett företag på nätet kan försöka att skapa intresse genom att erbjuda korta informativa artiklar på andra webbplatser. En copywriter skapar bitar att läsarna förhoppningsvis kommer att ta tid att läsa igenom och sedan klicka på bifogade länkar för att få mer information. En artikel kan vara enkelt och pedagogiskt, förklarar detaljerna för en produkt, eller målmedvetet obskyra för att bygga hype. Dessutom är vissa Internet copywriters skapa ursprungliga manus för ljud eller video reklamkampanjer.

Många Internet copywriting jobb där skrift innehåll artiklar för webbplatser som genererar tittarna genom SEO. Copywriters omfatta försiktigt i sina artiklar flera sökord och fraser som ofta förs in i sökmotorer. Sökmotorer rank i allmänhet sina resultat i termer av popularitet och riktigheten av innehåll, samt antalet instanser av inmatade sökorden. Målet för SEO Internet copywriting är att få en webbplats att visas högt upp på en sökmotor resultat lista, vilket ökar sannolikheten att dra besökare.

copywriters ofta är anställda av stora företag, reklambyråer, webb utvecklare och PR-byråer, även om vissa skicklig författare är framgångsrika i att erbjuda frilanstjänster. Anställda i ett företag arbetar oftast i team att komma med kloka och informativa annonskampanjer. De samarbetar ofta med chefer, direktörer konst och media experter för att organisera idéer och utveckla reklam strategier. Frilans Internet copywriting görs typiskt av en enda individ, som kan bli ombedd att skapa grafiskt innehåll samt skriftlig information och rubriker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.