Vad är Fine Art Photography?

Före uppfinningen av fotografiet bestod konst huvudsakligen av måleri, teckning och skulptur. Det är dock fotografering nu vara i samma klass som dessa sköna konsterna. Precis som målningar, fotografier förlita sig på komposition och perspektiv.

konstfoto är en typ av fotografi som skapas med avsikt att producera galleri-kvalitet och museum-kvalitetsarbetet. Dessutom är det tänkt att ses som ett uttryck för konstnärens vision. Konstfoto skiljer sig från bildjournalistik i att det inte skapas för att stödja ett annat arbete, t. ex. ett stycke journalistiskt skrivande. Det skiljer sig också från kommersiell fotografering och modefotografering i att den inte är avsedd att användas för att sälja en produkt. Trots skillnaden mellan dessa former av fotografi, det finns några intressanta överlappningar.

Fotografering var inte helt accepterad som en konst förrän efter mitten av 20th Century. I själva verket var det inte förrän på 1950-talet som det blev acceptabelt att utforma ett fotografi för ett museum eller galleri utställning. Före denna tid, utskrifter av fotografier helt enkelt klistras in på en styrelse hängde och. Alternativt var de märkta med vit kant och satte upp på väggarna istället för att hänga.

Sedan mitten av 20th Century har konstfoto gått från ett knappt godkänt medium som endast försågs med den grövsta av ramar, till en mycket respekterad modern konst som ofta visas med stor respekt. Från 1970-talet till 1990-talet blev det mer och mer accepterat och populärt att skriva ut fotografier i stor skala, ge dem en blank yta, och hänger dem i ramar precis som om de var målningar.

Den ökade omfattningen och förbättrad utformning av konstfoto talar direkt till ökad popularitet och acceptans av mediet. Det finns två amerikanska organisationer som har gjort ett stort arbete för att främja konstfoto. Den första är Aperture Foundation. Den Aperture Foundation är en ideell organisation som konstfoto. Organisationen ger ut en tidskrift kallad Aperture . Organisationen publicerar också böcker av konstfoto. t

Den andra stora kraft som stött konstfoto är New York Museum of Modern Art, ofta kallad MoMA. Även på 1960-talet, då konstfoto först få lite erkännande, Museum of Modern Art presenteras visar att främja denna genre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.