Vad är "Doing Business As"?

DBA eller "göra affärer som" är en beteckning som används av ett företag i processen att göra affärer. Även om inte det officiella namnet på företaget, detta alternativ företagets namn vanligtvis är något som är lätt för konsumenten att komma ihåg och kan även vara en förkortad version av det officiella namnet. Alla typer av företag kan anställa en DBA från ett enmansföretag till ett LLC eller en S-corp.

Att använda ett fiktivt firmanamn är inte ovanligt. Många enheter är sammanbyggd med ett officiellt namn, utan väljer att använda en förkortad version eller någon variant av detta namn vid marknadsföring av varor eller tjänster till allmänheten. I många fall, som "namn" göra affärer kallas en firma, eftersom beteckningen används som marknadsföring eller handel verktyg.

Det är inte ovanligt för många konsumenter att anta att DBA i själva verket är den "verkliga" namnet på företaget. Detta gäller särskilt när "göra affärer som" beteckning har använts i flera decennier. Det finns också fall där en populär beteckning för bolaget blir så utbredd i bruk att verksamheten så småningom bestämmer sig för att införliva under DBA namn.

Den kortare fiktiva namn kan vara lika kraftfullt marknadsföringsverktyg som företagets logotyp och faktiskt kan byggas in i logotypen i många fall. Grund av det snabba erkännandet av alternativa firmanamn, är det inte ovanligt att DBA som ska användas som en del av de detaljer som finns på affärskorrespondens, i utformningen av webbplatser och i många av marknadsföring och försäljning som har sammanställts för distribution för allmänheten.

Det finns även exempel på andra enheter än företag som använder sig av en DBA. Under senare år har vissa religiösa organisationer antog "att göra affärer som" namn men behåller sin ursprungliga namnet som en del av den officiella bolagsordningen. Med tiden ersätter DBA det officiella namnet i allmänt bruk. Men att anställa denna strategi innebär i praktiken att religiösa kroppen att behålla kontrollen över det officiella namnet. Detta gör det omöjligt för dissidenter från den ursprungliga organisationen att anta det ursprungliga namnet och eventuellt skapa förvirring hos allmänheten om vilken grupp representerar ursprung kroppen och som grupp är en avvikande kropp.

På många orter är det nödvändigt för varje enhet att lämna den "göra affärer som" namn med korrekt myndigheterna och få godkännande innan den kan användas. När du har godkänts, kan DBA användas i alla typer av marknadsförings-och säljmaterial, samt ljud och visuell reklamkampanjer, etiketter samt varje annan enhet som ses av allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.