Vad är Davis-Bacon lagen?

Davis-Bacon Act är en federal lag som härrör från den amerikanska regeringen 1931. I korthet, förbjuder lagen att betala arbetstagarna offentligt projekt mindre än den rådande lönen. Många av de offentliga byggnadsarbeten projekt bud på privata bolag som sedan utför arbetet, men underbud genom att sänka anställdas löner kan skapa en orättvis situation. I huvudsak försökte Davis-Bacon lagen att rätta till detta genom att kräva att alla anställda ska betalas en rådande löner, och detta kan definieras som en lön som skulle vara genomsnittliga och förväntat i samma område för samma typ av arbete.

senator Jim Davis och representant Robert L. Bacon sponsrade propositionen, och det kan ha varit ett partiellt svar på ilska som skapas när arbetstagare från Alabama var anställda för att bygga ett sjukhus i New York. På grund av att Alabama lönerna i allmänhet lägre än New York löner, företaget med den framgångsrika budet kunde sänka sina bud genom att betala Alabamans, som var afroamerikaner, mycket lägre löner. Således delvis försökte agera för att skydda rättigheterna för lokala arbetstagare att finna arbete genom att kräva rådande löner. Detta innebar att det inte var okej att betala en Alabaman lönen för en New York-jobb och större incitament fanns att anställa arbetskraft på annat håll för jobb som skulle kunna kompletteras med lokal arbetskraft.

Det finns en annan oro och kritik av Davis-Bacon lag varit bristfällig. Det har varit tänkt som vissa människor att vara ett Jim Crow lag. African American företag kan ha haft en fördel av att kunna bjudit konkurrenter offentligt projekt eftersom deras anställda var generellt lägre lön. När lagen gick, var denna fördel bort eftersom alla företag budgivning tvungen att betala rådande löner.

Det mest altruistiska tolkning av Davis-Bacon lagen, och ett som fattats av domare William D. Bryant år 2002, är helt enkelt att den handling som syftar anställa lokal arbetskraft på rättvisa löner i en tid när arbetslösheten var hög . Efter den stora depressionen var cirka 25% av arbetstiden amerikaner arbetslösa. Att ha en chans att göra rättvisa löner lokalt var en fördel för arbetstagaren. Trots kritik av rättsakten fortsätter, och det har gjorts försök att upphäva rättsakten och betydande indragningar av rättsakten under vissa kriser.

Några presidenter har varit tvungen att avbryta agera för korta tidsperioder. President George HW Bush och president George W. Bush båda avbröts dessa föreskrifter efter massiva orkaner, som ett sätt att snabbare bygga upp skadade områden till lägre priser. President Nixon avbröts också i Davis-Bacon agera för att minska inflationen, men detta retade sedan Labor sekreterare Peter J. Brennan, och Nixon vände sitt beslut på mindre än en månad.

Några ändringar i Davis-Bacon lagen har inträffat under åren. Några av dessa tillåts för naturaförmåner som skall räknas som en del av rådande löner och andra utökade de villkor under vilka rättsakten skulle kunna tillämpas. Till exempel i 1990-talet var ett tillägg att byggandet på Head Start byggnader bör omfattas av lagen bestämmelser.

Arbetet med att upphäva Davis-Bacon lagen är vanliga och tenderar att i första hand komma från medlemmar av det republikanska partiet. Pro-fackliga stämningar i lagen kör ofta i strid med den republikanska plattformen. Inte alla republikaner motsätter sig lagen, dock, och inte alla demokrater stödja det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.