Vad är Credit värkar?

Credit värkarna försöker att minimera eller begränsa kreditbeloppet som för närvarande är tillgängliga för konsumenterna. Användningen av en kredit kontraktion är normalt förknippas med en önskan att bromsa inflationen i den allmänna ekonomin. Genom att skapa ett tillstånd av lågkonjunktur, kredit sammandragningar hjälper till att minska eller till och med eventuellt stoppa eventuell tillväxt till inflationen under en tid.

Användning av kredit sammandragningar gör det svårare för konsumenterna att få kredit. Samtidigt får kredit sammandragningar bidrar också till att uppmuntra spara pengar på vanliga sparkonton och bankcertifikat. Ett resultat är att banker och andra finansiella institut förbättra kapitaltäckningen och utföra mindre skuld i form av inteckningar och lån.

När lättnader värkarna genomförs, det första konsumenterna känner av smärtan är de som har borderline eller dålig kreditvärdighet. Nästan omedelbart, konsumenter i dessa kategorier finner det omöjligt att få kredit även med uppblåsta räntor. Detta kan innebära att någon med en dålig kreditvärdighet kan komma att avstå från att köpa ett nytt fordon eller ta ett andra lån på fastigheten.

Men kredit värkarna inte nödvändigtvis påverkar bara människor med dålig kredit. Beroende på svårighetsgraden av de strategier som införts, även konsumenter med förstklassiga säkerhet inte längre kan komma i fråga för att få kredit ökningar eller nya lån. Till exempel, en verksamhet som är stabil och har en utmärkt kreditvärdighet kan plötsligt inte kan ta ett lån för att täcka ett kommande projekt. Trots det utmärkta kreditvärdighet, kan bankerna bedöma projektet är riskabelt i den nuvarande ekonomiska miljön och inte godkänna lånet.

Kreditkort värkarna vanligtvis inte är långsiktigt situationer. Höja räntorna, en vanlig typ av kredit kontraktion strategi, vanligtvis som svar på en ekonomi som genomgår en snabb inflation. När åtgärder vidtas för att fördröja eller möjligen vända den inflationstakten, kan räntorna falla tillbaka till mer acceptabla nivåer. Vid detta ögonblick, konsumenter som inte kunde få lån eller lån blir plötsligt rätt igen.

Det är viktigt att notera att kredit värkarna inte alltid ger omedelbara resultat. Sammandragningarna kan finnas kvar på plats för allt från ett par månader till ett år innan den önskade effekten äger rum. Under tiden konsumenterna ofta kommer att skära ner på impuls utgifter och fokusera på att köpa förnödenheter i stället för lyxartiklar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.