Vad är Cornering marknaden?

Cornering marknaden är en affärsstrategi som innebär att få en betydande grad av kontroll på en viss råvara eller säkerhet. I huvudsak kommer en investerare eller ett företag köpa så många enheter av de relevanta råvaror eller värdepapper som möjligt. Detta skapar en situation där de flesta innehavare av varan eller säkerheten har monopol på produkten och kan alltså få en enorm mängd kontroll över försäljningspriset.

En av de mest utnyttjade arbetsmetoderna mot kurvtagning marknaden är att engagera sig i vad som kallas lagring. I grunden är lagring går tyst om verksamhet med köp små partier av varan från olika källor. Valet att köpa i mindre partier ger två fördelar för investeraren. Först de mindre inköp är mindre sannolikt att väcka uppmärksamhet från andra investerare, som kunde flytta till också börja köpa upp tillgängliga enheter och på så sätt bromsa eller spåra ur ansträngning vid kurvtagning marknaden. För det andra kommer stegvis inköp tillåter ofta investeraren att vinna åtminstone en betydande del av marknaden innan det är nödvändigt att lämna in sina handlingar till någon regering enhet som avslöjar avsikt att försöka kontrollera marknaden.

Kurvtagning marknaden är ofta försökt, men historiskt har misslyckats så ofta som strategin har lyckats. En av anledningarna till detta är att de enhetspriser börjar stiga som en följd av de ökade kraven för den primära innehavaren av varan kan konsumenterna välja att helt enkelt skära ner på användningen av varan, effektivt minska efterfrågan. För att locka konsumenterna tillbaka, kan priserna sänkas till den grad att priset per enhet är lägre än det pris som betalas vid tidpunkten för förvärvet. I stället för att få en monopolställning på marknaden, avslutar investeraren upp förlorar pengar på försök.

Försök att behärska marknaden har inträffat med alla typer av varor. Från nötkreatur i den 19: e och tidig 20th century till silver i den senare 20. Århundradet, kurvtagning marknaden har fortsatt att fånga uppmärksamhet och fantasi för många personer som är mycket framgångsrika i olika typer av företag. I vissa fall skulle ansträngning ge en tillfällig marknad fördel som slutligen skulle minimeras genom den allmänna ekonomiska situationen och konsumenternas förändrade smak. Vid andra tillfällen, skulle insatserna medföra stora förluster som skulle ta flera år att återhämta sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.