Vad är Celebrity reklam?

Celebrity reklam är att använda en offentlig person har bild i syfte att sälja en produkt eller tjänst. Celebrity reklam kan ske genom kändisar, varvid kändis tillstånd för sin likhet som ska användas i reklam för ett visst varumärke. Celebrity reklam utan kändis samtycke resulterar i produkter som är kallade "bootleg" varor eller "knock-offs" som huvudnummer den kändis foton eller avbild på en produkt.

kändisar innebära att de kändis använder den produkt eller tjänst som han eller hon är positivt, och föredrar den framför andra i sitt slag. Av denna anledning kommer varumärken mål ofta kändisar som verkar återspegla beroende effekter annonsen är lovande. Till exempel är kändisar som redan passar ofta tillfrågade att representera kondition och vikt produkter förlust, och stjärnor som är kända för deras hår blir kontaktad ansluta sig till vissa märken av schampo. I vissa fall kan kändis inte ens använda den produkt eller tjänst alls. Kändisar som medvetet vilseleda allmänheten i utbyte mot vinst i detta avseende får ofta kritik för "sälja ut. "På grund av detta har många nordamerikanska kändisar valt att godkänna produkter för annonser som endast visas utomlands, särskilt i Japan.

Ett av de mest ikoniska exemplen på kändis reklamen är George Foreman Grill. Vid ett tillfälle mest känd för sitt mästerskap boxning, är George Foreman kanske mer kända idag för att godkänna hans självbetitlade grill, som säger sig minska fett i matlagningen. Liksom många produkter som godkändes av kändisar, var George Foreman Grill kommit till allmänhetens kännedom genom en serie av upprepade TV-reklam. I vissa fall, kändisar på TV vara längre än en vanlig kommersiell, dessa annonsinslag är kända som "infomercials" eller "förvärvsarbete programmering. " Några kändisar som har dykt upp i infomercials är: Victoria Principal för rektorn Secret, Daisy Fuentes för Winsor Pilates, och Chuck Norris för Total Gym.

Celebrity reklam via bootleg handelsvaror består vanligen av kändis: s avbild, antingen genom en faktisk bild av kändis eller ett fax som speglar vissa ikoniska aspekter av den kändis image. Till exempel skulle en produkt som inte godkänts av Elvis Presleys egendom, men ändå bär en bild av sångaren underskrift frisyr, utgör etc. betraktas piratkopia handelsvaror. Restriktioner förbjuda bootleg varor från att säljas i de flesta större butiker, har dock loppmarknader och lågprisbutiker varit kända för att bära sådana poster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.