Vad är Business Copywriting?

Business copywriting är att utveckla reklam och informativa artiklar för olika typer av varor och tjänster. Proffs som skriver kopiera komma med kreativa, originella slagord och idéer om hur man ta uppmärksamhet från allmänheten. Copywriters specialiserar brukar generera reklam för tryckta publikationer, webbplatser, TV-reklam eller radio. Ett stort företag kan hyra ett team av företag copywriting experter för att skapa annonser om olika produkter och tjänster som erbjuds av företaget. Majoriteten av professionella skribenter, men arbetar på privata konsultfirmor eller tillhandahålla kontrakterade frilans tjänster till många olika kunder.

En författare först kommunicerar med kunder eller chefer bolag för att få en allmän uppfattning om vad som förväntas i en reklam. Han eller hon kan uppmanas att komma med en enkel, snärtiga slogan eller bygga en hel broschyr eller pedagogiska broschyr om en viss vara eller tjänst, till exempel en resa kryssning. Writers går ofta genom flera utkast innan finslipa sina idéer och få ner dem på papper. Flexibilitet och tålamod är därför mycket viktiga i näringslivet copywriting.

Många copywriters, särskilt de som skapar online och annonser ut, är engagerade i andra aspekter av en reklamkampanj. En professionell kan uppmanas att utforma en hela Internet banner eller hemsida, vilket inte bara smart att skriva men också detaljerad datorprogrammering och visuell redigering. Den copywriter måste förstå vilka typer av färger, grafik och ljud är mest sannolikt att fånga en Internet-användare och övertala honom eller henne att klicka på en annons.

Några högutbildade företag copywriters skapa kommersiella manus för tv och i radio. En copywriter bedriver vanligtvis forskning om vilken typ av produkt eller tjänst som erbjuds och talar med chefer eller representanter från TV-bolag för att utveckla ett koncept. Baserat på företagets önskemål, kan en författare konstruera kvick dialog, skapa en rolig och pinsam situation, eller ge detaljerad, seriös information. Business copywriting för radio och TV inbegriper oftast ingående av flera författare, ljud-och videoredigerare, och chefer reklam för att skapa framgångsrika, underhållande kampanjer.

En person som är intresserad av affärer copy kan driva många olika utbildnings-och utbildningsvägar att gå in i området. De flesta professionella copywriters hålla college studier i journalistik, reklam, kommunikation, eller andra relaterade områden. Många nya författare börja sin karriär på frilansbasis, där de kan endast skriva kopiera eller bredda sina tjänster till att även omfatta artikel komposition, redigering, skönlitteratur och facklitteratur skriva, eller förslag bidraget. Individer som finner sysselsättning på konsultföretag eller stora företag i allmänhet åtnjuter många karriärmöjligheter med tillräckligt med tid och erfarenhet. Framgångsrika företag copywriters utöva ofta karriär som reklam eller PR-chefer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.