Vad är sysselsättning skiljeförfarande?

Som med andra typer av medling, är sysselsättningen skiljedom en metod som kan användas för att lösa olika tvister. Det kan användas för flera ändamål, exempelvis att få fler anställda eller lösa ett kontrakt tvist. I vissa fall kan den användas av arbetsgivaren för att motivera degradera eller avsluta en anställd, efter vederbörlig process är uppfyllt. Det finns många andra frågor som kan lösas via denna metod.

Rättegångar kan vara mycket tidskrävande och dyrt, så en del företag försöker att använda anställning skiljedom istället för domstol intervention. Även om extern juridisk rådgivning som är nödvändigt, kan det fortfarande vara mer kostnadseffektivt att utnyttja skiljeförfarande. Det finns ett sortiment av andra skäl för detta också, inklusive möjligheten att hålla sådana frågor mer konfidentiell.

domstolsärenden bli en del av allmän handling om inte förseglats av en domare. Sysselsättning skiljeförfarande register kan vara mindre offentliga, om inte helt konfidentiella. Detta är en av de frågor ifrågasatts av motståndarna.

Många gånger kan de anställda inte har råd att hyra en advokat och föra tvister, så de kommer överens om att sysselsättningen skiljedomsförfarande söka en lösning. Om medlingen är rättvis och opartisk, kan parterna kunna nå en rimlig kompromiss. Om inre skiljeförfarande används kan reglerna skrivas på ett sätt som gynnar arbetsgivaren. En objektiv, extern för alternativ tvistlösning verkar mer rättvist och skulle kanske leda till större framgång i att nå en acceptabel lösning.

En del företag faktiskt kräver anställda skulle acceptera att delta i verkställas anställning skiljeförfarande i stället för att möjlig tvister till domstol. Sådana villkor kan ingå som en del av en pre-anställningskontrakt. Godkännande kan vara obligatoriskt innan en person kommer att anställas. Även om det generellt är vettigt för ett företag att erbjuda employment skiljedomsförfarande, det finns de som tävlingen tvingas godkännande.

Potential anställda behöver för att utbilda sig på de särskilda processer och källor som använts av företaget för sysselsättning arbitration . Säkerställa att metoderna rättvist utformade och medlarna är opartiska innan du skriver ett sådant avtal. Det är också klokt att överväga om ett sådant avtal är klokt att börja med när en tvist har ännu inte uppstå. Det finns ingen verklig sätt att avgöra i förväg om arten av en anställning tvist är något som han eller hon skulle vara bekväm att lösa i konferensrummet istället för rättssalen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.