Vad är modern inredning?

Modern inredning kännetecknas av rena, raka linjer och en stilren look. Det är motsatsen till traditionell inredning med dess utsmyckade, antika möbler och detaljerade utsmyckningar. Även om begreppen modern inredning och modern inredning används ofta omväxlande, det finns en skillnad mellan de två.

I modern inredning kan bara innebär trendiga ser som i stil på något nuvarande ögonblick, modern inredning hänvisar till specifika geometriska, rena linjer stil som kallas modern. Det faktum att modern stil också kan vara en del av en nuvarande utseende eller en trend bidrar till förvirring mellan modern och samtida. Skapandet av den moderna inredningsstil krediteras den grupp av europeiska designers och arkitekter som startade Bauhaus School of Design i Tyskland 1919. Bauhaus filosofi är att form bör kombineras med fungera i alla inredningar. För första gången var nyttiga industriella material som glas och metall kombineras för att skapa möbler.

Mycket av inspirationen till nya moderna inredningsstil kom från stilren och geometriska arkitektoniska drag av japanska hus inredning. I japansk design, är utrymmet inte anses som tomma utan snarare som en viktig del. Form och funktion är dominerande på japanska interiörer. T. ex. möbler såsom ett runt bord kan placeras mitt i ett rum både för att skapa en kontaktpunkt och att skapa en användbar yta som är lätt att nå.

Traditionellt har inredning material olika typer och färger av trä som ofta praktfullt snidade och formade, så den moderna ser nakna modeller var en skarp kontrast till traditionella interiörer. Närmare tapeter tryckta och tyger i flera färger läggas till värmen i trä möbler, släta väggar och tillbehör i en huvudstudie accentfärg förs ut svalka av den nya moderna möbler. På detta sätt traditionell och modern interiör design är totala motsatser och alla kombinationer av de två skapar eklektisk utseende som inte är tydligt definierade i stor stil.

Organisation är en stor del av modern interiör. Eftersom en stilren utseende och funktion möbler är viktiga begrepp i modern inredningsstil, innovativ förvaring i elegant inredning är populärt i modern inredning. Till exempel är modulära kontorsmöbler geometriska form och kan staplas och kombineras på olika sätt, t. ex. ett rektangulärt bord bit användas med en böjd skrivbord avsnitt för att lägga till extra lagringsutrymme och ytterligare stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.