Vad är ett ömsesidigt avtal?

Även känd som ett avtal om ömsesidighet, ett ömsesidigt avtal är ett dokumenterat avtal som fastställer ett pågående samarbete mellan två enheter. Som en del av villkoren i detta kontrakt, båda parter lovar att dela resurser och bistå varandra för att uppnå de uppsatta målen för partnerskapet. Avtal av denna typ kan göras mellan individer, företag eller nationer.

En typisk ömsesidigt avtal mellan enskilda personer kommer att fastställa vad som är känt som en motprestation relation. Detta innebär att varje part kommer att utöka användningen av resurser till den andra, under förutsättning att detta utbyte är utformad så att båda parter gynnas. Exempelvis kan två grannar välja att ingå ett ömsesidigt avtal som begår en granne till att hålla upp gräsmattan för den andra grannen. I utbyte, instämmer den andra grannen att serva och underhålla fordonet för den andra grannen. Som en följd av avtalet, båda parter säkert något de behöver och dra nytta av villkoren i avtalet.

Med företag får ett ömsesidigt avtal gäller samarbete med särskilda projekt som i slutändan kommer att gynna båda företagen. När det gäller en ny säljfrämjande åtgärder, kan ett företag ha ett kostnadseffektivt avtal på plats som tillåter dem att annonsera i radio och tv på reducerade skattesatser. Det andra företaget har en stark närvaro på Internet, och en mycket aggressiv online PR-strategi. Enligt villkoren i ett ömsesidigt avtal, de två bolagen att identifiera en produkt från varje partner, marknad dem tillsammans, och använda sig av den kombinerade marknaden resurser för att öka vinsten för båda företag.

nationerna kan också välja att ingå någon typ av ömsesidigt avtal. Ett avtal av denna omfattning kan syfta till att utveckla och upprätthålla en balans i handeln mellan två länder, säkerställa att förhållandet mellan import och export mellan de nationer håller sig inom godtagbara gränser för alla berörda. Precis som en affärsuppgörelse av denna typ som finns mellan två företag, ett ömsesidigt avtal mellan två nationer garanterar att försäljning av produkter är till nytta för båda parter, och den bidrar till en stabil ekonomi i båda länderna.

Beroende på omständigheterna, ett ömsesidigt avtal kan vara mycket detaljerade eller ett mycket enkelt dokument. Komplexiteten i avtalet beror på vad båda parter har att erbjuda, vad de vill från varandra, och vilka villkor och strategier de antar för att se till att avtalet kan vara givande. Ofta avtal av denna typ inkluderar ett startdatum och ett slutdatum, vilket ger båda parter möjlighet att bedöma den nytta för hela kontraktet, sedan avgöra om de vill fortsätta affärsrelationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.