Vad är ett kreditkortsföretag?

ett företagskort kan definieras på flera sätt. Det kan vara en kort tillgängliga för användning för alla medlemmar i företaget, särskilt små företag. Dessa kort kan användas som det främsta redskapet för att köpa saker på en dag till dag. Alternativt kan ett företag utfärda ett kreditkort till ett fåtal anställda, särskilt de som måste resa för företag och måste betala för kostnader som omfattas av verksamheten på vägen.

Verksamheten är ansvarig för att betala räkningar för båda typerna av kort företagskort, förutsatt att deras användning är strikt för godkända kostnader i näringsverksamhet. Detta kan skapa vissa problem och människor behöver vara uppmärksamma på att hålla noggrann kvitton och register när de använder korten. En anställd kan vara ansvarig för kostnader som inte är riktigt kostnader i näringsverksamhet, och köpa saker på kortet som verkligen inte är företagsrelaterade kan orsaka i vissa fall för uppsägning från ett jobb.

Det är sant att en del anställda kommer att missbruka ett företagskort, men allteftersom den detaljerade uttalanden, beror det sannolikt på att upptäckas snabbt. Ibland oavsiktlig övergrepp förekommer. När människor är vana att betala för saker med kort, det är mycket lätt att betala för saker med fel kort. Om en anställd konstaterar en oavsiktlig köp med företaget kreditkort, ska han eller hon informera arbetsgivare omedelbart och vara beredd att kompensera företaget på en gång.

En mer komplicerad fråga uppstår när de anställda köpa saker som är lagliga företag kostnader på samma som de köper saker för personligt bruk. Återigen är detaljerad kvitto hålla nyckeln till att se till att företaget inte köper saker som saknar samband med sin verksamhet. Ett sätt att undvika detta är att be om separata transaktioner vid köp som innehåller affärs-och personliga utgifter, och sedan använda kortet företagskort och ett personligt kort för att betala för dessa transaktioner.

Ibland har människor som har ett företag kreditkort utfärdat i sitt namn, undrar om de kanske kan dra nytta av förmåner som erbjuds med kortet, som ofta flygare miles. Beslut att låta den anställde att använda förmåner eller poäng gåva måste vara upp till arbetsgivaren. När detta är oklart, bör de anställda kontrollera med sin arbetsgivare innan du använder upp alla förmåner. Företaget kanske vill samla dessa för att ge gåvor till anställda eller spara pengar på flygresor.

Ett sätt att undvika att använda ett företagskort är att skapa en ersättning metod för kostnader för intäkternas gjorts av anställda. Detta omfattar också anställda vända sig i intäkter, men det ger företag mindre möjlighet att undersöka avgifter. Många tycker att ett företag kreditkort erbjuder större bekvämlighet än mottagandet /metoden för återbetalning. En annan fördel med kreditkort över mottagandet /ersättning metod är att anställda med liten tillgängliga personuppgifter kontanter eller krediter inte kommer att placeras i en pinsam situation där de inte kan täcka berättigade kostnader i näringsverksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.