Vad är ett hypotekslån Officer?

En officer hypotekslån är en anställd vid ett finansiellt institut som specialiserat sig på hantering av inteckningar. Han eller hon arbetar med människor som vill köpa fastigheter för att avgöra vilka typer av lån är lämpliga, och hur mycket folk har råd att låna. Lånet tjänsteman fungerar också som en mellanhand mellan låntagare och den finansiella institutionen, ofta om upprättande av en långsiktig relation med kunden.

Banker, långivare, fackföreningar kredit, och inteckning mäklare har alla officerare hypotekslån på deras stavar. I vissa fall hanterar ett lån officer andra typer av lån utöver hypotekslån, såsom bil lån och små lån företag. Detta är speciellt vanligt i små banker, där den separata personal för olika typer av lån skulle inte vara möjligt.

I regel har ett inteckningslån officer en kandidatexamen i ekonomi, en verksamhet eller en närstående område. Han eller hon kan utbildas av den finansiella institutionen, eller i yrkesskola som ger utbildning till människor som arbetar inom den finansiella sektorn. Lönen är ofta baserad på provision, så ju mer lån ett hypotekslån officer säkrar, desto högre ta hem betala.

När folk först vända sig till en finansiell institution för ett lån, är de tilldelas en officer hypotekslån som granskar deras fall. Under en intervju kommer inteckningslån officer lära sig om livet för de sökande, och samla in ekonomiska data som kommer att användas för att fastställa kreditvärdighet. Många finansiella institutioner förlitar sig på kredit poängsystem för att avgöra vem de ska låna ut pengar till, men bolån tjänstemän kommer också att överväga särskilda omständigheter vid bedömningen lånet sökande.

En skicklig hypotekslån officer kommer att arbeta med kunderna för att nå ett låneavtal som kommer att fungera. Om kunderna inte är berättigade till den typ av inteckning som de söker, kan lånet tjänsteman erbjuda några alternativ eller förslag eller ange att klienterna ska söka ett mindre inteckning i en billigare fastighet. Lånet officer måste kunna balansera önskan att sälja en inteckning med oro över risken för återbetalningen, vilket många banker lärt sig att deras förtret i subprime-utlåningen kris som inträffade i USA 2008, när tusentals människor fallerade på hypotekslån hade inte råd.

hypotekslån officerare arbetar oftast i nära samarbete med fastighetsmäklare, och en del fastighetsmäklare har en önskad bank eller inteckning officer, med en befintlig relation som hjälper transaktioner fungera smidigare. Arbetet på detta område kräver vanligtvis utmärkta människor färdigheter tillsammans med förmåga att bedöma den ekonomiska situationen snabbt och exakt. Intäkter kan också variera radikalt, speciellt när räntorna är höga och ekonomin är på en låg punkt, när mindre människor är intresserade av att köpa hem, så anlita ett inteckningslån officer inte behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.