Vad är ett IT Account Manager?

Ett IT-account manager ansvarar för försäljning tekniska lösningar och produkter. Informationsteknik (IT) är en term som används för att beskriva ett brett utbud av hårdvara och programvara. Denna ståndpunkt finns i alla datorprogram och företag hårdvara, eftersom det är det mest effektiva sättet att sälja produkter i en business to business miljö.

För att vara berättigad till en position som en IT-account manager måste de sökande ha minst fem års erfarenhet av försäljning. Många företag föredrar kandidater som framgångsrikt har fullföljt eftergymnasial utbildning i företag, förvaltning eller ett närliggande område. Denna utbildning kan vara antingen i den högskola eller ett universitet nivå. Deltagande i gruppaktiviteter eller sport visar någon som är naturligt utåtriktad och är ett karaktärsdrag som krävs för denna position.

IT-account manager måste ha förmåga att snabbt absorbera detaljer om mjukvara eller hårdvara produkt. Förmågan att kommunicera egenskaper och funktioner till klienten på lämplig detaljnivå är avgörande för framgång i denna roll. Interpersonella och kommunikativa färdigheter är mycket viktiga i denna roll. Människor som är inåtvända och inte gillar att träffa nya människor kommer att finna det här jobbet mycket utmanande.

Travel är ett vanligt inslag för de flesta IT-account manager jobb. I de flesta företag är chef tilldelas ett visst område eller territorium. Han eller hon ansvarar för mötet med befintliga kunder och aktivt värva nya kunder inom detta område. Storleken på området varierar med bransch och företag, men är vanligtvis baserat på det uppskattade antalet potentiella kunder. Det är inte ovanligt att en IT-account manager att resa upp till 50 procent av tiden.

Inriktning korrekt marknaden och kontakta potentiella kunder utgör huvuddelen av jobbet. Företaget ansvarar för att tillhandahålla strategisk ledning och råd till varje account manager, definiera bransch eller marknad att fokusera på. Arbeta med din försäljningschef, bestämma profilen mål klienten och använda företagets katalog eller databas för att få kontakt.

För att göra en försäljning, en produkt demonstration, skriftlig affärsplan, och citatet är vanligtvis krävs. För hög projekt-dollarns värde, är en begäran om förslag (RFP) som vanligtvis är utfärdad. Det är IT-account manager ansvar att hålla dig informerad om nya ansökningar och utarbeta och lämna svar på potentiella kunder. De regler och bestämmelser kring denna typ av inköpsverksamhet varierar beroende på företaget. Det är i bästa manager att bekanta sig med vanlig branschpraxis och avtalsrätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.