Vad är ett Adaptive Enterprise?

Kallas ibland för en adaptiv organisation är Adaptive Enterprise någon organisation där efterfrågan på de varor och tjänster som produceras av företagsenhet är i väldigt nära till utbudet som finns på sidan. Som regel adaptiv företag en utmärkt modell för en effektiv användning av resurser, att de använder det de behöver, men mycket lite annat.

Det finns flera fördelar med att försöka att fungera med en adaptiv företag modell. Ett av de viktigaste områdena har att göra med den inventering av råvaror som används i produktionen av de varor och tjänster som erbjuds av företaget. Förutom kostnaden för att bygga och underhålla en plats att lagra råvaror, det är också ofta en rad skatter som måste betalas på värdet av materialet för oavsett tidpunkt hålls på sidan. Adaptiva organisationer kommer att skapa relationer med leverantörer som är baserade på rutin leveranser som ger precis lagom för att hålla produktionen i takt med försäljningen, men låt inte det råa lager för att stapla upp och lagras i flera månader. Slutresultatet av denna strategi är mindre skatt att betala, mindre lager för att behålla, och mindre av en förekomst av material som saknas i produktionen material.

En annan punkt till förmån för den adaptiva affärsverksmodellen har att göra med lagring av färdiga varor. Precis som det är bäst för företaget att inte lagra råvaror, en stor del av resurserna används när färdiga varor måste ställa i lager i månader innan de transporteras till köparna. Med en snabb distribution av färdiga varor till kunder innebär mindre skatt på färdiga varor. Ett mindre lager av färdiga varor innebär mindre skatt att betala lång sikt och mindre lagring som kostar mindre att underhålla.

En tredje fördel med en adaptiv företag är förmågan att göra snabba förändringar i produktionen när marknadsförhållandena kräva en viss anpassning. Till exempel kan ett textilt företag som producerar bred linje manchester finna att smaken lutar mer mot tunna linjer manchester. Utan stora färdiga varor inventeringen bli berörda av, den adaptiva företaget helt enkelt börjar att ändra maskiner stegvis avveckla bred linje produktion som order fyllda och börjar ta beställningar på den tunna material. Det finns ingen panik om vad att göra med flera ton ett tyg som inte längre är önskvärt, och inga bekymmer om hur du fyller en ny marknad behöver.

Det finns företag i nästan alla branscher som använder Adaptive Enterprise modellen för att hålla kostnaderna ner och ändå uppfylla kraven på varor och tjänster. Inte kompliceras av stora lager och med en förmåga att reagera snabbt på förändrade smak av sin kundkrets, företag som väljer den adaptiva företaget metoden är mycket mer sannolikt att förbli framgångsrika i många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.