Vad är en regional HR Manager?

En regional mänskliga resurser, eller den höge representanten, chef ansvarar för uthyrning, utbildning och placering av nuvarande och potentiella medarbetare i en organisation. Job uppgifter hör utstationering hjälp sökes annonser, filtrering sökande, intervjuer, checkar in med högsta ledningen om lovande jobbsökande, och uthyrning de mest kvalificerade personer. De bidrar också med utbildning av nyanställda, placering och utvärderingar arbetsinsats. En regional HR-chef gör alla dessa saker, men i större skala. Han har det övergripande ansvaret för ett antal butiker som är verksamma inom samma region eller plats.

Franchising och butikskedjor är två vanliga exempel på företag som skulle använda en regional HR-chef. Alla dessa har flera platser, ofta med flera av dem ligger inom en specifik stad, postnummer eller regionala området. Den HR-chef skulle arbeta för någon av dessa platser, att hitta medarbetare och handledare för dem alla.

Det primära uppgift för regionala personalchefer är uthyrning av nya medarbetare. Detta inkluderar att hitta dem genom arbete nämnder och mässor, samt ger intervjuer för att hitta de bästa arbetstagarna. För att göra jobbet på rätt sätt, måste den regionala HR-chef förstå behov och verksamhet hans företag och kunna känna igen de attribut i jobbsökande krävs för att möta dessa behov. En snabbmatskedja, till exempel, kan anställa yngre medarbetare för matlagning och kunden positioner vård i butikerna eftersom de behöver arbetstagare som är snabba, optimistiska och kan arbeta för lägre löner.

personalchefer bygga relationer med medarbetare och hjälpa dem att komma igång i de nya arbetsuppgifterna. Detta kan omfatta att ge kurser och ihopkoppling nya arbetstagare med nuvarande riktlinjerna så den mer erfarna besättningen kan hjälpa nyanställda lära sig linor. Förvaltaren kan också checka in regelbundet för att se nya medarbetare mår bra och att fånga den snabbt nog.

Några mycket specialiserade områden behöver också regionala HR-chefer. Sjukhus system, till exempel, kan omfatta flera sjukhus, kliniker och kontor som fungerar enligt samma namn och förvaltningsstrukturen. Den regionala HR-chef för dessa platser måste vara mycket kunnig för att välja de mest kvalificerade läkare, sjuksköterskor och specialister. I vissa fall kan han utbildade sig till läkare själv. Andra gånger kommer han att lära sig medicinsk terminologi och information för att hjälpa honom att göra kloka val. Ofta högsta ledningen personliga såsom en chef för läkemedel kommer att fördubblas som HR-chef.

För att bli en regional HR-chef, måste man antingen starta i ett företag och arbeta sig upp, eller få en högskoleexamen i mänskliga resurser, ledning eller verksamhet. Nästan alla branscher har ett behov av att anställa regionala personalledning, beroende på företaget. Nätverk med olika företag i området för att få en uppfattning om vem kan hyra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.