Vad är en programansvarig?

En koordinator är en person som är ansvarig för den dagliga verksamheten och beslutsfattande som stöder ett särskilt program eller initiativ. Denna roll finns i hälso-och sjukvården och fält utbildning och i vissa näringslivsorganisationer. Termen "program" kan användas för att beskriva ett projekt med en viss tidsperiod, Leveransmetod och resultat. För att till exempel ett hälso-och sjukvård programmet minska diabetes kommer att ha en viss tidsperiod, väl definierade åtgärder och uppgifter, en målgrupp och ett önskat resultat. Ett program för marknadsföring omfattar samma utrustning som anges ovan, men är inriktad på att öka försäljningen av en produkt, inte minskar diabetes.

Den kompetens som krävs för att bli en programsamordnare är ganska konstanta, oberoende av fältet. Dessa färdigheter omfattar arbetar med flera, motstridiga prioriteringar, skapa en projektplan, kommunikation och interaktion med människor på alla nivåer i organisationen. Formellt eftergymnasial utbildning som är vanligt men kanske inte en arbetets krav, beroende på arbetsmiljön. Till exempel formell utbildning i socialt arbete är nödvändigt att vara en koordinator i ett socialtjänst byrå men är inte relevant i ett tillverkande företag.

Det primära ansvaret för ett program samordnare är att säkerställa att programmet förmedlas på rätt sätt. De faktiska detaljerna i programmet materialet som har ansvaret för lärare, chef eller annan anställd som har kompetens inom detta område. I de flesta fall är själva programmet som levereras av ett ämne expert eller frontlinjen teammedlem. Till exempel är en kundservice program som levereras av företrädare kundservice, men att se de är alla utbildade och efter programmet är ansvarig för programmet samordnaren.

Det finns ett betydande administrativt arbete i denna position. Intermediate-till-avancerade datakunskaper är en nödvändighet för alla som arbetar som programsamordnare. Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikation kommer att effektivisera processen och leda till en högre kvalitet program.

Den organisatoriska strukturen varierar mellan olika branscher, men det brukar anses vara en ledande administrativ roll. De flesta program samordnarna inte har ledningsansvar utan ett nära samarbete med en grupp människor som ägnar sig åt leverans och support av programmet. Av denna anledning, social kompetens är ytterst viktiga.

avancemang möjligheter för ett program samordnaren projektledning eller de roller som handledare eller program manager. Minst fyra års erfarenhet som en programsamordnare normalt krävs för att kvalificera för dessa roller. Många människor som vill öka sina karriärer ta deltid kurser för att utöka deras skicklighet uppsättning. Möjliga områden av intresse är skriftlig kommunikation, konfliktlösning, avancerade datakunskaper och förvaltning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.