Vad är en mamma och pop Store?

Mamma och butiker pop är företag som ägs och drivs på en enda plats. Snarare än att vara del av en nationell kedjan, mamma och pop Store erbjuder ett shopping alternativ för konsumenter som vill ta itu med företag som är inhemska på en viss ort, och där ägarna av företaget är etablerade medlemmar i lokalsamhället . Även om spridning av stora detaljhandelskedjor har minskat konsumentmarknaden för mamma butiker pop avsevärt, många av dessa lokalt ägda företag fortsätter att fungera och till och med frodas i dagens ekonomi.

En gång hedrad exempel på en mamma och pop butik är den lokala lanthandel. I decennier, nästan alla småstad innehöll ett affärsområde som var förankrade kring ett lokalt förankrade lanthandel. Den allmänna butiken skulle erbjuda ett urval av konserver, torra varor, tyg och andra vanliga hushållens behov. Denna typ av mamma och pop lagra ofta också fungerat som en av de sociala nav i stan, som folk skulle ha möjlighet att besöka med varandra medan de shoppade.

Ett annat vanligt exempel på en mamma och pop butik hörnet apotek. Vanligtvis ägs och drivs av samma familj i generationer, skulle denna typ av hörn butiken öppnar inte bara receptbelagda läkemedel utan även ett urval av över disk droger, olika gåvor och föreställningar, tecknade serier och till och med en sifon. I många fall skulle apotekare eller farmaceut skall innehavaren av mamma pop butiken också, och skulle vara en känd figur i samhället. Precis som med lanthandel skulle lokalt ägda apotek fungerar ofta som ett centrum för social aktivitet i samhället.

Idag blomstrar den mamma och pop lagra fortfarande i ett antal former. Vissa av dessa hörn butiker finns i distrikt grannskap företag och är avsedda att tillfredsställa konsumenternas behov av ett begränsat geografiskt område. Dessa omfattar ofta lokalt förankrade kaféer, pizzerior och caféer. Samtidigt minskar kraftigt i antal, finns det fortfarande mamma butiker pop såsom bokhandlar, drugstore och även allmänna butiker varor som är mycket lik den gammaldags lanthandel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.