Vad är en konsument hört?

I de flesta länder har lagar antagits för att skydda konsumenterna mot farliga eller dåligt arbete, svekfulla försäljningsmetoder och vilseledande reklam. I USA, det statliga organ som ansvarar för att genomdriva dessa regler är Federal Trade Commission (FTC) och Food and Drug Administration (FDA). I Storbritannien har Office of Fair Trading en framträdande roll, medan man i Kanada flera avdelningar deltar i konsumentskyddet. En konsument förespråkar är en person eller grupp som syftar till att utbilda konsumenterna, skydda deras säkerhet, och avslöja illojala metoder.

Det primära fokus för vissa konsumentgrupper förespråkar är utbildning. Organisationer såsom American Association för pensionärer (AARP) tillhandahålla information, försäkringar och diverse tjänster till medelålders och äldre. Andra grupper fokuserar på specifika frågor såsom sjukvård och ge forskningsbaserad information om mat, mediciner, hälsosam livsstil och miljöfaktorer. Vissa publicerar även statistik över sjukhus och medicinska tjänster att hjälpa medborgarna att göra välgrundade beslut.

En av de mest kända företagen konsumentrisker förespråkar organisationer i USA är Better Business Bureau (BBB). Detta är en medlem driven organisation med lokalavdelningar i hela landet. Medlemmarna erbjuds läromedel och förväntas följa god affärssed. Klagomål mot en medlem undersöks, och om befogat, är medlemmen förväntas avhjälpa situationen eller ansikte utvisning. Konsumenterna uppmanas att kontrollera ett företags ställning med BBB innan de ingår kontrakt med dem.

Konsument förespråkar organisationer som mästare orsakerna till dålig samhällen erbjuder både utbildning och opinionsbildning. Utbildning ingår att hjälpa medborgarna vet vad allmänheten assistancethey kan vara kvalificerad att ta emot, undervisningsfärdigheter söka jobb, finansiell rådgivning. Förkämpar för handikappade övervaka skolor och företag att göra vissa de överensstämmer med bestämmelserna säkerställa tillgång till utbildning, arbetsplatsen och offentliga miljöer. Dessa grupper övervakar också att företag och finansinstitut för att göra vissa rättvis och icke-diskriminerande praxis efterlevs.

Ett annat område som rönt flera konsumentorganisationer förespråkar är tillverkning. Vissa organisationer övervaka säkerheten för konsumentprodukter normer, såsom användning av giftfria färger och lågor material flamskyddsmedel i barnleksaker och kläder. Om en produkt visar sig vara defekt, meddelar organisationen leverantören samt offentliga och statliga organ för att säkerställa påminna krav är uppfyllda. Andra grupper som kämpar övervaka jordbruk, livsmedel, bilar säkerhet eller läkemedelstillverkning.

Lediga tjänster till en konsument advokat kan finnas i både den offentliga och privata sektorn. Många lokala och regionala myndigheter har konsumentfrågor kontor som utreda klagomål om illojala metoder. Privata företag anställer advokater att kommunicera med kunder och avgöra om verksamheten är att tillgodose deras behov eller att förlora dem för konkurrens. Sjukhus anställa konsument advokater, kallat företrädare för patienterna, att kommunicera med patienter och anhöriga och se till att lämplig vård de behandlas och eventuella problem åtgärdas. Jobb kan också finnas på några av de ideella intresseorganisationer.

Människor från olika bakgrund blir konsumenterna förespråkar, och utbildningen kraven variera. Försäkring och hälsovård kan kräva någon med en medicinsk bakgrund. Ett antal grupper vill advokater eller utbildad personal i den offentliga politiken som kan gå vidare med process eller lobby regeringen för att lagstiftningen stöd för sina orsaker. Volontärarbete med ett förespråkande grupp kan hjälpa en person få värdefull erfarenhet och kan bidra till att säkra sysselsättningen i området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.