Vad är en konflikt Free Diamond?

En konflikt gratis diamant är en diamant som har certifieringen garanterar köparen att det inte kommer från områden där brottslingar kontroll diamanthandeln. Diamanter från områden som Sierra Leone, Angola och Kongo kallas ofta konfliktdiamanter eller diamanter blod. Detta beror på att diamanter från dessa områden har ofta på bekostnad av människors liv. Människor som är lagligen utövar diamanthandeln i dessa länder löper stor risk för att mördas eller terroriseras av brottslingar som kommer att stjäla deras diamanter och sälja dem. Genom att köpa en konflikt gratis diamant, kan konsumenten känner att de inte oavsiktligt ha bidragit till våldet.

oro över förlusten av liv kring dessa diamanter har lett till intresse i många västländer att få konflikter gratis diamanter. Problemet är att det är normalt omöjligt att identifiera skillnader mellan blod diamanter och konflikt gratis diamanter. Detta har lett till Kimberly Process av Diamond certifiering, där säljare och köpare är överens om att följa vissa regler när de få diamanter, för att säkerställa de är konfliktfri. Kimberly Process försök att dokumentera alla diamanter, och deras förflyttningar genom den internationella marknaden. Denna internationella processen är inte obligatoriskt i alla länder, men vissa diamant köparna har gjort överenskommelser att enbart arbeta med diamanter som förmodas konflikt gratis.

Den ursprungliga speditörer för grov konflikten fri diamanter måste informera om hur diamanter har erhållits och tillräckliga bevis för att de i själva verket konflikt fri för att få certifieringen. Detta betyder inte alltid en kommer att köpa en konflikt gratis diamant, men detaljister som arbetar bara med Kimberly Process certifierade diamanter är mer benägna att ha köpt lagligen erhållits diamanter. Kimberly Process kanske inte alltid fånga olagligt erhållna diamanter.

Människor intressant att köpa en konflikt gratis diamant kan arbeta med detaljhandlare som endast köpa certifierade diamanter. För närvarande, men kan man inte garanteras en konflikt utan diamant, såvida inte ett gräver upp den ur marken juridiskt och skär den sig själv.

Det finns vissa kännetecken för en konflikt fri diamant som kan hjälpa till med identifieringen. Australian diamanter, till exempel, är i allmänhet konflikt gratis och kan ha en liten rosa rösterna. Dessutom hjälper certifiering minimera risken att köpa en Blood Diamond.

Många tror att sättet att stoppa utvecklingen av konfliktdiamanter är att bara köpa diamanter från återförsäljare som frivilligt köper Kimberly Process certifierade diamanter. Detta kommer säkerligen att bidra till att öka chanserna att purchasing en konflikt utan diamant, en som inte har erhållits på kostnaderna för andras liv


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.