Vad är en distributionskanal?

En distributionskanal är en metod för att få en produkt till sin konsument. Distributionskanaler är en del av ett företags marknadsföring. En marknadsmix hänför sig till varje företag unika kombinationen av produkt, pris, marknadsföring och plats. Distribution påverkar den plats eller väg genom vilka konsumenterna kan köpa och ta emot produkten. En distributionskanal kan vara på plats butik, en virtuell butik, en återförsäljare, en grossist, en agent, en telefonförsäljare eller direktreklam.

Direkt kanaler postutskickslista arbete i stor skala. Material reklam för produkten och presentera ett erbjudande mål vanligtvis en specifik målgrupp troligen att köpa artikeln. Direkt marknadsföringsmaterial informera och förmå målgruppen att omedelbart agera och reagera på en gång genom att skicka i beställningsformuläret. Belöningen för den skyndsamma insatser är ofta ett rabatterat pris eller mervärde som gratis gåvor.

Telemarketing är också en distributionskanal som arbetar för att få ett mål kundens direkt svar på ett erbjudande. Till skillnad från direktreklam som kan nå en nationell publik, är telemarketing ofta sker på lokal eller regional nivå. Telemarketing distributionskanaler används oftast för små företag som erbjuder tjänster snarare än produkter. Till exempel målning entreprenörer får telefon potentiella kunder i området med ett specialerbjudande för att försöka få nya affärer.

Att köpa hus är ett bra exempel på en distributionskanal som kräver en agent. En fastighetsmäklare marknadsför produkten, som i detta fall är det hem till salu. Intresserade konsumenter måste kontakta agenten. Försäkring är en gemensam produkt som distribueras via en agent. Även om det inte skulle vara meningsfullt att distribuera billiga, kortsiktiga, massproducerade produkter såsom frukostflingor genom en agent, men det fungerar bra för stora biljett, unika föremål såsom försäkringar och hem.

grossister och detaljister distributionskanalen att få sina produkter till en viss grupp av människor. Grossisterna marknaden objekt till företagare som i sin tur säljer produkterna till konsumenterna. Återförsäljare säljer produkter direkt till konsumenterna. Distributionskanaler kan ändras när företag växer, ibland en återförsäljare kommer att bli en grossist och vice versa. Många företag gör både detaljhandel och partihandel.

en butik på nätet kan ha en nationell och även internationell distributionskanal, medan på plats butiker tenderar att ha en lokal kundkrets. I vissa fall, på platsen butiker har även ett online eller e-handel, del i deras marknadsföring. Lokala konsumenterna kan läsa information om produkter på ett företags webbplats innan shopping personligen på plats, eller de kan välja att sortera objekt online och få dem levereras precis som nationella eller internationella kunder gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.