Vad är en direkt Public Offering?

En direkt offentligt erbjudande är ett erbjudande bestånd av ett företag direkt till sina kunder, medarbetare, familjemedlemmar, vänner och kanske andra som har nära anknytning till företaget. En direkt offentligt erbjudande väcker vanligtvis betydligt mindre pengar att ett bredare börsintroduktion. Det har dock fördelen att det kostar betydligt mindre pengar.

En direkt offentligt bud används ofta av företag när de först bestämmer att de vill ge ut aktier av lager. Det anses ett enkelt sätt att finansiera ett nystartat företag. Många vänner och familjer kan vara villiga att hjälpa till. Likaså anställda och kunder som verkligen tror på värdet av företaget även kan vara villiga att investera.

Dessutom kan vissa använda ett direkt erbjudande till allmänheten som ett marknadsföringsverktyg, beroende på hur många andelar av aktier de säljer . Om någon är investerat i ett företag, blir de bundna till detta företag och ha en pågående intresse i företagets framgång. Därför kommer de sannolikt att bli återkommande kunder under kommande år. Ju fler investerare ett företag blir, desto mer återkommande kunder är det sannolikt har.

I USA, personer som genomgår ett direkt erbjudande till allmänheten måste registrera sig hos staten nivå version av Securities and Exchange Commission i sina respektive stater. Detta är kanske inte vad det kallas i varje stat, men funktionen är i första hand samma. Även om detta kommer att innebära kostnader och pappersarbete, krävs det betydligt mindre av båda än ett fullständigt offentligt erbjudande.

Företag överväger ett direkt erbjudande till allmänheten också kan leta efter en rad andra fördelar. Till exempel är det ett bra sätt att anskaffa kapital på ett sätt som inte måste betalas tillbaka, till exempel ett lån eller obligation. Längre, eftersom ett direkt erbjudande till allmänheten i regel kräver någon form av marknadsföring teknik, ger det företagen en bra möjlighet att utvärdera sin marknadsföring färdigheter. Om den lyckas kan ett direkt erbjudande till allmänheten att hjälpa företagare att bedöma vad de kommer att behöva erbjuda en mer allmän lager erbjuder till allmänheten.

Men det finns också ett antal nackdelar med en direkt offentligt erbjudande. För att till exempel be vänner och familj investera i ett företag som kan eller inte kan lyckas skulle kunna leda till några steniga relationer, i händelse av ett misslyckande. Dessutom finns det en risk att ett direkt erbjudande till allmänheten inte kan anskaffa det kapital som önskade och mycket tid och pengar kan spenderas på ett företag som slutligen misslyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.