Vad är en brottsutredning?

En brottsutredning är en officiell försök att avslöja information om ett brott. Det finns i allmänhet tre sätt som en person kan ställas inför rätta för ett brott. Först, och troligen det minst troligt, kommer de olika drivas av sitt samvete att omedelbart erkänna. För det andra kan en officer i den lag fånga honom på bar gärning. Tredje, och vanligaste, kan en brottsutredning identifiera honom som misstänkt, varefter han kan erkänna eller dömas av rättegång.

I de flesta fall när ett brott begås, tjänstemän har två huvudsakliga problem. De vill veta vem som begått brottet, och vad motivet var. Anledningen till att en person som bryter en lag som kallas motivet.

Motivet inte alltid kommer efter att identifiera gärningsmannen i en brottsutredning. Ibland motivet är misstänkt eller känd och används för att fånga kriminella. Detta är ofta sant med brott som kidnappningar och mord. Anteckningar eller andra former av uppgifter kan vara kvar som avslöjar varför brottet har begåtts.

Brottsutredningar är vanligtvis utförs av polisen. Det finns andra offentliga organ som har befogenhet att utreda och inleda åtal. I USA inbegriper dessa Federal Bureau of Investigation (FBI) och Internal Revenue Service (IRS).

Polis och andra myndigheter kan använda en mängd olika metoder för utredningar. Ibland de arbetar med sin hund medarbetare. De får även använda olika vetenskapliga metoder såsom fingeravtryck och ballistik analys.

En kontroversiell undersökningsmetod ibland används i USA är användningen av informatörer. Många håller inte med denna praxis, eftersom dessa individer är i allmänhet brottslingar som vill få ut problem eller att minska sina straff. Det hävdas därför att de kan påverkas att säga eller göra vad kommer att glädja dem som undersöker fallet.

Det finns vissa delar av en brottsutredning att polisen inte kan hantera. Vissa fall kräver utredningsmetoder att efterfrågan specialkunskaper eller utbildning att utredarna eller deras kollegor inte kan ha. Det innebär att polisen kan ha att anställa andra att hjälpa dem. Detta gäller särskilt med deoxiribonukleinsyra (DNA) testning. Även om denna teknik är populärt är det ofta utförs av tredje part.

En brottsutredning inte alltid ger resultat. Ibland misstänkta är anklagade bara för att det skall fastställas senare att de inte är skyldiga. Vid andra tillfällen kan ett omfattande brottsutredning inte några misstänkta. Det kan innebära att ingen kommer att straffas för det brott som begicks.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.