Vad är en avskedsansökan?

en avskedsansökan är ett brev uttryckt avsikten med en anställd att avgå från ett företag. Den levereras av en anställd till en chef eller chef, och kan skickas via post, e-post, interoffice memo, eller kan hand levereras. Avskedsansökan uttrycker i allmänhet information om avgång, och omfattar skäl för att lämna och datum för avgång. Det kallas ofta en avgång brev eller ett meddelande om uppsägning.

Skrivet som ett vanligt affärsbrev, omfattar avskedsansökan ett namn, postadress, stad, stat, postnummer, telefonnummer och e-postadress. Dessa är vanligen följs av en dag, och sedan för den person som tar emot brev, inklusive namn, jobbtitel, företag och adressen till företaget. Brevet är då behandlas som ett typiskt företag brev, oftast med en Bäste Herr eller Dear Ms Den kan då börja med en redogörelse för syfte, till exempel: "Jag beklagar att meddela att jag härmed lämna in min avskedsansökan. "

Den enhet inom avskedsansökan bör omfatta den faktiska dagen för avgång. Vanligtvis bokstaven levereras minst två veckor innan, så att arbetsgivaren tid att fylla den nya lediga, även om vissa företag har olika riktlinjer och kan släppa en anställd omedelbart. Skrivelsen belyser sedan i detalj de skäl för att lämna. Dessa skäl kan vara allt från nya möjligheter med olika arbetsgivare, en annan riktning för de anställda i deras karriär, begränsade möjligheter, begränsade löneökningar, eller personliga skäl för avgående, t. ex. en graviditet eller en familj nödsituation.

avskedsansökan också bör omfatta de positiva aspekterna av det jobb som är kvar. Negativa uttalanden bör undvikas till varje pris, eftersom många företag kommer att hålla en avskedsansökan på filen. Det kan användas i en personal-fil och kan ges för framtida arbetsgivare kontaktar en tidigare arbetsplats, eller för omvärdering för återanställning. I skrivelsen bör fungera enbart som en professionell motivering för att lämna ett företag, och bör inte omfatta personliga attacker. Om praktik var negativt, kan detta anges, men på ett artigt och professionellt sätt.

Typiskt ingå som en normal affärsverksamhet brev med en sign-off, signatur och tryckta namn, avskedsansökan får innehålla en "lycka" eller en uppgift om en positiv upplevelse på företaget. Du kan lämna dörren öppen för framtida anställning i din avskedsansökan, eller kan erbjuda för att hjälpa företaget i intervjuer eller hyra för din lediga position.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.