Vad är en anställd rabatt?

En anställd rabatt, kan erbjudas som ett incitament att arbeta för ett företag. Vanligtvis den anställde rabatten är tillgänglig för dem som arbetar för ett företag som säljer kommersiella varor. Men ibland kan de som arbetar i tjänstesektorn får en rabatt på tjänsterna.

Mängden en anställd rabatt varierar mycket. Standard rabatter kan uppgå till 10-30% av regelbundet prissatta varor eller tjänster. Rabatter får inte tillämpas på försäljning varor, eller tjänster till försäljning priser.

Inom detaljhandeln klädbutiker, som erbjuder en anställd rabatt är ofta ett smart företag flyttar för arbetsgivarna. Vissa butiker kan kräva anställda att bära kläder som köpts i butiken, och dessa lagrar vanligtvis erbjuder en generös rabatt att göra denna prisvärda. Andra förlitar sig enbart på rabatten till plats frestelsen framför den anställde hela tiden. En sådan rabatt säkerställer att en del av de pengar går direkt tillbaka till affären.

I vissa fall kan en få större rabatter om man har en högre position. Med en genomsnittlig butik, till exempel, kan en mäklare får 10% rabatt, en handledare 20%, och en chef 30-40%. Ägare i konsumentprodukter branscher inte kräver vanligen en rabatt, eftersom de kan beställa produkter till självkostnadspris.

Kommersiella varor branscher som bil partier kan ge en betydande anställd rabatt för att uppmuntra anställda att köra nyare bilar. Nyligen har företag som General Motors hade försäljning ger samma rabatt till regelbunden konsumenter, eftersom försäljningen av större bilar har varit trög.

På ett sätt är att erbjuda den anställde rabatt till den genomsnittlige konsumenten tenderar att devalvera rabatten för arbetstagaren. Dessutom resulterar vanligtvis i lägre provision för de anställda. Men många tycker att vissa uppdrag är bättre än inget om bilar inte kommer att sälja till ordinarie priser.

Ibland en anställd rabatt kan utsträckas till andra familjemedlemmar. Det beror mycket på butiken politiken. Viss utsträckning generöst rabatten för att även avlägsna familjemedlemmar, medan andra endast erbjuder rabatt till den anställde och kanske en make eller barn.

I vissa fall, som arbetar för en filial till ett bolag kan erbjuda en anställd rabatt på en mängd olika butiker. Många små detaljhandelsföretag ägs av större företag. Detta kan resultera i diskontering till någon affär som ägs av företaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.