Vad är en Digital Media Center?

En digital Media Center är en enhet, vanligen en dator eller spelautomater, som används för att lagra och spela upp en mängd olika medier, inklusive video, musik och foton. Digital Media Center användning har blivit allt populärare i takt med den fortsatta ökningen av digitala medier, t. ex. MP3, DVD och Blu-ray. Typiskt en digital media som ska användas i hemmet, trots att de ofta anställda som i fordon underhållning för limousiner, bussar och flygplan. Från teknisk synvinkel presenterar man ett alternativ för situationer där resurserna i en traditionell dator inte är motiverade, men en nivå på optioner är större än en enkel DVD-spelare eller liknande är önskvärt.

En rätt utrustad digital media center består av ett eller flera hårddiskar att inte bara lagra media men har digital videoinspelare (DVR) funktionalitet, med möjlighet att visa marknät, satellit eller kabel TV samt Internet-strömmar. Ett trådlöst tangentbord och mus, utöver en traditionell fjärrkontroll, används vanligtvis för att navigera genom operativsystemet. Vanliga operativsystem för digitala media center med Windows ® Media Center, MediaPortal, MythTV, XBMC eller LinuxMCE.

En digital media center kan byggas från grunden och installeras i ett fall som liknar en typisk kabel eller hemmabio receiver, eller en traditionell dator kan återanvändas föresatt med digitala medier programvara och kringutrustning. Det är också möjligt att ändra spelplattformar såsom Microsoft Xbox ®, Xbox 360 ® eller Sony Playstation ® att fungera som ett mediacenter. De två sistnämnda systemen kommer med en begränsad förmåga att fungera som ett digitalt mediacenter ur lådan. Allt fler tillverkare erbjuder också färdiga media center, komplett med hårdvara och mjukvara, till ett totalpris.

Kostnad-vis, ett digitalt mediacenter är vanligen billigare än en fullt utvecklad personlig dator, men dyrare än att hyra en DVR eller äger en DVD-spelare. Med en digital media center, kvalitet på både ljud och video kan rival specialutformade system, samtidigt som flexibiliteten för att visa bildspel, spela spel och använda Internet. Potentiella nackdelar till digitala media center jämfört med dedikerade enheter avser komplexitet, som en viss grad av teknisk kompetens är nödvändig för både starta och löpande underhåll. Dessutom, med tanke på deras utveckling från traditionella datorer, kan mediacenter vara starkare än en DVR, vilket kan vara störande för vissa användare. Trots det har potential att fungera som en fullständig ersättning för traditionella inslag i en hemmabio.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.