Vad är en Business samordnare?

Ett företag samordnare är en person som är central för alla olika affärsprocesser i organisationen. Den primära uppgiften för denna roll är att hantera flödet av information mellan olika områden eller moduler av verksamheten. Det är inte ovanligt för de olika områdena av ett företag att lossna från andra delar av organisationen. Verksamheten samordnare arbetar för att bryta ned dessa uppgifter silor och uppmuntra till samarbete.

Det finns ingen särskild utbildning för att bli ett företag samordnare. Emellertid har de flesta kandidaterna avslutat en postgymnasial utbildning i företagsekonomi eller utbildning. Den karriär för att bli ett företag samordnare är vanligtvis en serie av föränderliga omständigheter och inte en specifik karriär plan.

Vanligtvis är samordnare anställdes av en administrativ assistent position. Med tiden kan verksamheten behöver förändras, så att mer bistånd är nödvändigt att samordna aktiviteter och information på flera områden i organisationen. Förmågan att kommunicera väl, både muntligt och skriftligt, är mycket viktig i denna roll.

Någon som har en stor känsla för detaljer och är inte rädd för motstridiga projekt är perfekt för denna roll. Många organisationer har en politik för att främja personal inifrån så är möjligt. För att kvalificera för denna roll är det viktigt att visa att du kan hantera de ytterligare krav i denna roll. Volontär för ett litet projekt som omfattar flera områden.

Arbetet med en kommitté eller delta i en social händelse planering session som kräver samarbete från olika grupper. Dessa möjligheter är ett bra sätt att visa dina färdigheter på ett sätt som din chef lätt kan utvärdera. Se till att hålla din handledare informerad om dina framsteg och dina ambitioner.

I stora, multinationella företag, är ett företag samordnare tilldelas varje central enhet. Till exempel finns det ett företag samordnare inom finansiella tjänster, löner, personal, spårning av tillgångar och leveranser. Verksamheten samordnarna träffas på en månad eller kvartal för att granska arbetet, status projekt och dela information.

Verksamheten samordnare vanligtvis rapporterar till prefekten för hans eller hennes särskilda område eller tjänst. I vissa organisationer, rapporterar denna ståndpunkt också till chefen för Business Process Management, men det är ganska ovanligt. Avancemang i karriären väg för ett företag samordnare innefattar möjligheter i administrativ verksamhet, affärschef, eller Senior Business samordnare. Denna typ av situation brukar inte arbeta övertid och betalas en årlig lön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.