Vad är elektronisk upphandling?

Elektronisk upphandling är processen för att köpa material över Internet. Själva definitionen av elektronisk upphandling är att använda elektroniska datasystem för att hantera hela upphandlingsprocessen, från inköp till betalning. Motsatsen till elektronisk upphandling är elektroniska handeln. I elektronisk handel eller e-handel, värd företaget en hemsida och infrastruktur som ger kunder möjlighet att köpa material online. En elektronisk upphandling är att använda ett annat företags e-handel hemsida.

För att upprätta elektronisk upphandling, finns det tre saker som måste lösas: affärsprocessen, integration med redovisningssystemet, och stöd. Den främsta anledningen till att genomföra denna typ av upphandling är de kostnadsbesparingar till inköpsorganisationen. Den ökade effektiviteten minska personalen tid och omfattningen av insatserna som krävs för att uppdatera inköpssystem manuellt, samt hantera fakturahanteringen.

Det finns två processer som används: centraliserad och decentraliserad. I en centraliserad modell användare välja deras varor i en online shopping verktyget eller fylla i uppgifter om deras inköp ansökan genom att fylla i ett webbformulär. Dessa krav riktar sig till central upphandling personal som skall granska dem, lägga interna redovisningen, välj säljaren och skicka beställningen. Den primära roll upphandlingen personal är att säkerställa en lämplig säljaren är valt och bunt liknande order tillsammans.

I en decentraliserad modell, kan varje person eller enhet att använda online-verktyg för att skapa beställningar för varor eller tjänster de behöver. Dessa order skickas direkt till leverantören. Det finns ingen interaktion med den interna inköpsavdelning.

Den stora majoriteten av företag med resurser för att stödja elektronisk upphandling är stora nog att ha en för resursplanering (ERP) system eller integrerat redovisningssystem. Dessa typer av system införliva alla administrativa funktioner i verksamheten tillsammans, vilket möjliggör större flexibilitet och delegering av ansvar. Upphandlingen modulen är normalt integreras i redovisningssystemet, vilket gör att beställningar och betalningar faktura som skall bearbetas antingen genom modul.

Elektronisk upphandling kräver stöd personal både internt och på leverantörsnivå. Vissa företag skapa en klient Avdelningen tillägnad utbildning, dokumentation och stöd för det elektroniska systemet. Andra integrera alla administrativa funktioner i en enda stödgrupp.

Elektronisk upphandling är prognosen att uppleva en stadig tillväxt under de kommande fem till 10 år som företag ser till att minska ineffektivitet, öka användningen av teknik och förbättra affärsprocesser. Det finns en rad mjukvaruföretag som specialiserat sig på detta område. Dessutom är många bokföringsprogram företag att lägga till denna service till sina standard erbjuda för att möta kundens efterfrågan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.